facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Μητρόπουλου

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης έχει αποστείλει ήδη το σχετικό φάκελο στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τελικά το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μητρόπουλου αφορά μόνο το αδίκημα της φοροδιαφυγής και όχι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως είχε ζητήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Με το αίτημά του ο κ. Δραγάτσης είχε ζητήσει την άδεια από τη Βουλή προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλου και για τα δύο αδικήματα.

Διαφορετική άποψη ωστόσο σχημάτισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλίωτης ζητώντας τελικά να αρθεί ασυλία του κ. Μητρόπουλου μόνο για το ένα αδίκημα. Το εισαγγελικό αίτημα αφορά την απόκρυψη περίπου 400.000 δολαρίων που αποτελούν μέρος του 1 εκατομμυρίου από αμοιβή που φέρεται να έλαβε για το χειρισμό δικηγορικής υπόθεση πριν από 16 χρόνια. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι μέρος του ποσού αυτού δεν είχε δηλωθεί.

Ο κ.Μητρόπουλος εχει αλλεπάλληλες φορές αμφισβητήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, έχει επικυρωθεί πρόστιμο στον κ. Μητρόπουλο το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις πλησιάζει τις 900.000 ευρώ. Ο κ. Μητρόπουλος πάντως , δεδομένου ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια, δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα σταματούσε την ποινική διαδικασία ενώ θα κατέβαλλε ως φόρο και λιγότερα χρήματα

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι διασύρεται για μία υπόθεση που έχει παραγραφεί.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news