facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης-Λαφαζάνης ζητούν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ.Μεϊμαράκης, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας την επίσημη -όπως είπε- διαρροή σύμφωνα με την οποία δεν θα συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, σημείωσε ότι θέλει να εκφράσει και δημόσια τη θέση της ΝΔ ότι «σύμφωνα και με τους ειδικούς που έχουμε στη ΝΔ και τους συνταγματολόγους, απαιτείται από το Σύνταγμα να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών και αν κάποιοι δεν θέλουν να έρθουν μπορεί η θέση τους να μείνει κενή».

Παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται να υπάρχει «και δεύτερη σύσκεψη ή μπορεί να γίνει εκείνη την ημέρα με δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης για το εάν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που αν τελικά δεν βρεθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ορίζει το Σύνταγμα ότι ο πρόεδρος εκ των τριών δικαστηρίων αναλαμβάνει την πρωθυπουργία και συζητούν οι αρχηγοί τα ονόματα των υπουργών που θα συμφωνούσαν όλοι μαζί, ώστε να προχωρούσαμε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση».

«Ως εκ τούτου θα πρότεινα να συγκληθεί η Σύνοδος Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως εάν κάποιοι δεν έρθουν και εφόσον δεν έρθουν να συζητηθεί το θέμα τουλάχιστον της υπηρεσιακής κυβέρνησης γιατί είναι κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ σοβαρό με ποια κυβέρνηση θα προχωρήσουμε μέχρι τις εκλογές» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας, επισήμανε ότι «είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση, είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές» και αναγνώριζε ότι «μας χωρίζει άβυσσος θα έλεγα στις διαφορές μας, παρόλα αυτά όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, ότι δεν πρέπει να διαλεγόμαστε, ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης και σύγκλησης».



Λαφαζάνης: Νέο μήνυμα προς τον Πρόεδρο

«Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι αγεφύρωτες, αλλά έπρεπε να γίνει η συνάντηση για να επιτελέσω το θεσμικό μου ρόλο. Η συνάντηση ήταν ειλικρινής» τόνισε στις δικές του δηλώσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προασπίσει τη Δημοκρατία και να δώσει ευχέρεια στον ελληνικό λαό να πάει στις κάλπες όσο καλύτερα ενημερωμένος γίνεται.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν από την πλευρά του να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επίσπευση. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου. Είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και πρέπει να δώσει χρόνο ώστε να υπάρξει η πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τις συνέπειες του μνημονίου. Δεν μπορεί να βάλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αν το κάνει. Απευθύνομαι στον ίδιο και τον καλώ να κινηθεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, ώστε να έχει ο λαός την πληρέστερη ενημέρωση.»

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης, ότι καθώς είναι ανοικτή ακόμη η Βουλή, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση του «φεουδαρχικού» μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου.

«Αν η πρότασή μου βρει ανταπόκριση και πρέπει να βρει ανταπόκριση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική για την ανόθευτη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εκτός αν είναι και αυτό στις προδιαγραφές του μνημονίου».

Ο κ. Λαφαζάνης συνεχίζει τις επαφές του στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 18:00 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στις 19:00 με την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news