facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Χαλκιδική: Διαμαρτύρονται διακινδυνεύοντας την υγεία τους οι μεταλλωρύχοι

Κλεισμένοι σε στοά των μεταλλείων στην Ολυμπιάδα παραμένουν και σήμερα, με κίνδυνο της υγείας τους, δεκάδες μεταλλωρύχοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναστολή των εργασιών εξόρυξης χρυσού. Οι μεταλλωρύχοι διακινδυνεύουν την υγεία τους, καθώς το οξυγόνο στη στοά λιγοστεύει και δεν δέχονται εξέταση από γιατρό.

Σημειώνεται ότι από τους 2000 εργαζομένους συνολικά, οι 1300 εργαζόμενοι έχουν πάρει στα χέρια τους το έγγραφο διαθεσιμότητας.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» οι εργαζόμενοι ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους μετά από την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη να ανακαλέσει τις μελέτες βάσει των οποίων έχουν εκδοθεί άδειες για έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προαναγγέλλουν και νέες κινητοποιήσεις όπως η κατάληψη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Eλληνικός Χρυσός είχε εδώ και τρία χρόνια την υποχρέωση να παρουσιάσει ακίνδυνο τρόπο εξόρυξης χρυσού, αλλά εξάντλησε όλα τα περιθώρια» υποστήριξε στο Mega ο Πάνος Σκουρλέτης.

Για τις Σκουριές εξήγησε ότι οι εργασίες δεν έχουν ανασταλεί πλήρως και σε μέρος της περιοχής επιτρέπονται. «Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη συνολική άδεια, δεν το κάναμε» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τη δουλειά τους, κι αν χάσουν τη δουλειά τους την ευθύνη την έχει η εταιρεία»

«Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις στο θέμα της απασχόλησης, αλλά είναι μονόδρομος μερικά πράγματα. Θέλουμε επενδύσεις, αλλά να μην είναι επιβαρυντικές στο περιβάλλον» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Θύμα αβάσιμων πληροφοριών από ανεύθυνους και μηδενιστές, χαρακτηρίζει στο μεταξύ τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός με αφορμή δηλώσεις του στο Mega ότι εξάγει άκρως τοξικά μεταλλευτικά προϊόντα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε περιοχή της Κίνας.

Διάλογο για μία κοινά αποδεκτή λύση ζήτησε τη Δευτέρα η Ελληνικός Χρυσός από την κυβέρνηση, με στόχο τη συνέχιση του έργου στα μεταλλεία της Κασσάνδρας.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news