facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες, αλλά χρειάζεται και βοήθεια»

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Βανσάν Κοστέλ.

Έντονη κριτική στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έως τώρα η Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών άσκησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Βανσάν Κοστέλ.

Ο κ. Κοστέλ επισήμανε την απουσία συντονισμού και κεντρικής διαχείρισης της κρίσης, τονίζοντας πως καμία Αρχή δεν έχει αναλάβει τη συνολική ευθύνη. Επισήμανε πως η αντίδραση της ελληνικής πλευράς πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα ψηλότερο επίπεδο, με τη συνεργασία πολλών υπουργείων.

Ο αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας χαρακτήρισε επονείδιστες τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι άνθρωποι που φτάνουν στη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη στέγαση και τη σίτιση των αφιχθέντων, καθώς οι λύσεις που έχουν βρεθεί ως τώρα είναι συνήθως προϊόν πρωτοβουλιών εθελοντών, και συχνά είναι προσωρινές ή ανεπαρκείς.

Τόνισε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να γίνει ο διαχωρισμός τους σε άτομα που δικαιούνται άσυλο και σε άλλες κατηγορίες, ώστε να δρομολογηθεί και η κατάλληλη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης. Έτσι, είπε, θα είναι δυνατό να δοθεί αποτελεσματική βοήθεια και από φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ωστόσο, ο κ. Κοστέλ επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει περισσότερη χρηματοδοτική στήριξη ώστε να αντιμετωπίσει τη μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων. Ενδεικτικά, είπε στον ΣΚΑΪ πως τα χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας αρκεί για τη φιλοξενία 10.000 έως 15.000 ανθρώπων ανά έτος, τη στιγμή που έως τώρα οι αφίξεις του 2015 ανέρχονται σε περίπου 109.000.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news