facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Κύμα φυγής από το Δημόσιο λόγω φόβων για αλλαγές στο ασφαλιστικό

Νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες. Υπό το φόβο των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό καθεστώς, χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν μαζικά αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν.

Όπως μεταδίδει το «Έθνος», μόνο τις τελευταίες εβδομάδες οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν τις 5.500, ενώ εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Στο Δημόσιο, από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 340.000.

Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του μνημονίου, το 2010, καταγράφτηκε ένα απο τα μεγαλύτερα κύματα συνταξιοδότησης, καθώς αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι. Το 2014 συνταξιοδοτήθηκαν 40.025 δημόσιοι υπάλληλοι. Τις επόμενες χρονιές, ο αριθμός τους μειώθηκε, αλλά έμεινε σταθερά πάνω από τις 30.000 κατ’ έτος.

Η μείωση των εργαζομένων έχει οδηγήσει μεν σε μείωση του μισθολογικού κόστους στο κρατικό μηχανισμό κατά 35% σε σχέση με το 2010, όμως το βάρος έχει πέσει στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όσον αφορά τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», προβλέπεται ότι η βασική σύνταξη θα βρίσκεται κοντά στα 432 ευρώ, μειωμένη κατά 10% από το όριο των 486 ευρώ (μικτά) που είναι σήμερα.

Το σχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση και ψήφιση μέχρι τον Οκτώβριο, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας. Νωρίτερα, εντός του Αυγούστου, θα νομοθετηθούν οι ρυθμίσεις για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news