facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Παραμένει το χάσμα Αθήνας και δανειστών για τις πρόωρες συντάξεις

Παραμένει η διάσταση απόψεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές σε ό,τι αφορά την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τους δανειστές να ζητούν ταχύτερο βηματισμό και ποινή 18 μηνών για κάποιον που θέλει να βγει νωρίτερα στη σύνταξη.

Η ελληνική πλευρά επιμένει σε ποινή έξι μηνών επιπλέον εργασίας για ένα χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης, πάντως στόχος των δύο πλευρών να έχει επιτευχθεί συμφωνία το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, οι δανειστές φέρεται να σέβονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα μέχρι και 30 Ιουνίου του 2015.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Έκανε γνωστό ότι οι επικεφαλής των θεσμών πήγαν στο υπουργείο μετά από τη δική του πρόσκληση στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα τον «οδικό χάρτη» της διαπραγμάτευσης για το εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Σύμφωνα με τον υπουργό, «η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα».

Νωρίτερα εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΙΚΑ σύμφωνα με την οποία θα παρακρατείται εισφορά 6% υπέρ υγείας από τις κύριες συντάξεις από 1η Σεπτεμβρίου του 2015.

Η ολοκλήρωση της συνολικής διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό αναμένεται το φθινόπωρο, ενώ για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του 2015.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news