facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Τσακαλώτος: Αποκλίσεις με τους θεσμούς για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Για αποκλίσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, οι οποίες ωστόσο δεν είναι αξεπέραστες, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τους εκπροσώπους των θεσμών μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς τη νομική υπόσταση του ταμείου, αλλά και για το ποιος θα «τρέξει» τις παλιές αλλά και τις νέες αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι αποκλίσεις που έχουν καταγραφεί θα συζητηθούν κατά τη νέα συνάντηση των δύο πλευρών την Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την έκβαση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλύτερα απ΄ ό,τι υπολογιζόταν και εκτιμώντας ότι δεν θα χρειαστεί δάνειο-γέφυρα, χωρίς πάντως και να το αποκλείσει.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινά η διαβούλευση με τους θεσμούς για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του χρόνου να έχει υπάρξει σχετική νομοθεσία.

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα εξέφρασε από την πλευρά της, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Εισερχόμενος στη συνάντηση που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news