facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Με το ΠΑΣΟΚ «κατεβαίνει» η ΔΗΜΑΡ

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε το απόγευμα του Σαββάτου κατά πλειοψηφία, την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες του Φώτη Κουβέλη και 31 μελών της, με την μορφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και πλήρη αναφορά στα ονόματα των κομμάτων που την αποτελούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν. Άλλωστε οι πολιτικές μας θέσεις με αυθεντικό τρόπο εκφράζονται με την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, η οποία διασφαλίζεται στο ακέραιο. Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας. Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων. Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος. Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό. Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα). Η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχει για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας καθώς και δυνατότητα εξασφάλισης κοινοβουλευτικής παρουσίας».

Επίσης η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε με αρκετή πλειοψηφία την πρόταση για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.... Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και στον νεοφιλελευθερισμό, αλλά και ενάντια στον κρατισμό κάτω από οποιαδήποτε ομπρέλα και να κρύβεται. Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στον κρατισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών. Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική με όρους δημοκρατίας και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news