facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ο Λαφαζάνης πήρε την εντολή με επίθεση στην κυβέρνηση και μήνυμα στον Πρόεδρο

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν και παρέλαβε την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάει σε εκλογές-«εξπρές» προκειμένου να κρύψει από τον ελληνικό λαό τις συνέπειες του μνημονίου.

Αν μπορούσε θα τις έκανε και στο τέλος Αυγούστου, είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω εκτροπή. Αυτά τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντιέται με τον κ. Λαφαζάνη με την νέα του ιδιότητα.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως προέδρου της Λαϊκής Ενότητας και θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια του κόμματος για τις διερευνητικές εντολές καθορίζεται από το Σύνταηγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

» Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η Λαϊκή Ενότητα είναι εκείνη που πρέπει να πάρει την τρίτη και τελευταία εντολή, η οποία ισχύει για 3 μερες έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου, οπότε ελπίζω να έχω τη χαρά να σας ξαναδώ» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι από αυτή τη Βουλή μπορεί να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση, κατά συνέπεια οι εκλογές θα γίνουν.

Ωστόσο, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξαντλήσει όλα τα συνταγματικά περιθώρια, ώστε οι εκλογές να γίνουν τελικά στις 27 Σεπτεμβρίου και όχι στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα, πλην της Χρυσής Αυγής.

«Έχουμε σκληρό πόλεμο με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές. Τέλος τα μνημόνια» κατέληξε.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news