facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η ομογένεια στο Λευκό Οίκο για σύσκεψη με θέμα βοήθεια στην Ελλάδα

Σε συνέχεια των επαφών των κυπριακής καταγωγής παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στις 15 και 16 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, ο Λευκός Οίκος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στις 6 Αυγούστου, με συμμετοχή περίπου 40 παραγόντων της Ομογένειας, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο.

Η σχετική πρόσκληση του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις ΜακΝτόνα και ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης – μεταξύ άλλων κι η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Κάρολιν Ατκινσον – θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της Ομογένειας.

Μεταξύ των καλεσμένων είναι ο Τζέιμς Τσάνος, ο Φιλ Αγγελίδης, ο Εντι Ζεμενίδης, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Εντι Μανάτος, ο Αντζελο Τσακόπουλος κ.α.

Στις επαφές τους με παράγοντες της Ομογένειας, στις 15 Ιουλίου, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζητούσαν ιδέες για τρόπους βοήθειας προς την Ελλάδα, τόσο με ανθρωπιστική βοήθεια, όσο και σε στρατιωτική για κάλυψη αναγκών και προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και τεχνική βοήθεια για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Οι ομογενείς είχαν στείλει το μήνυμα ότι με την άσχημη μεταχείριση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους, θα πρέπει οι ΗΠΑ να ηγηθούν των προσπαθειών να βοηθήσουν την επί μακρόν σύμμαχό τους.

«Αυτή είναι η πρώτη σε σειρά συνομιλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας κι οι σκέψεις σας είναι κρίσιμες στην πορεία», αναφέρει η πρόσκληση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ειδικό φόρουμ για την Ελλάδα, με διάφορους ομιλητές που θα διερευνήσουν πτυχές της κρίσης και τρόπους για βοήθεια στην Ελλάδα να ανταπεξέλθει των ανθρωπιστικών πτυχών της κρίσης, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να προσελκύσει επενδύσεις, διοργανώνει στην Ουάσιγκτον τις 30 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus), με συμπροέδρους τον Κώστα Μπιλιράκη και την Καρολίν Μαλόνι. Οι πληροφορίες μιλούν για τριήμερο φόρουμ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του Κογκρέσου και της κυβέρνησης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news