facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός

Τα πρώτα πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ρίχνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Κεφάλαιο.

Πλέον, η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί, μιας και όλες οι πλευρές δείχνουν σαν έτοιμες από καιρό για μια τέτοια εξέλιξη. Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι "για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός", επιβεβαιώνοντας έτσι πως, μετά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αρχής γενομένης από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, μέλημα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι να μην χρεωθεί τη διάσπαση.

Πλέον, είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθούν με ενέργειες οι διασπαστικές τάσεις που ήδη υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος. Η Αριστερή Πλατφόρμα, σύμφωνα με όσα είπε στο «Κεφάλαιο» ο κ. Λαφαζάνης, δεν θα περιμένει τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο κόμμα. Είναι ανούσιο και εκβιαστικό, σημειώνει.

Από την πλευρά της προεδρικής πλειοψηφίας, πάντως, τις προηγούμενες ημέρες σημείωναν μέσω διαρροών ότι ο κ. Λαφαζάνης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς δεν μπορεί να ελέγξει το επικείμενο συνέδριο, αλλά ούτε να εμποδίσει τις πρόωρες εκλογές. Υπενθύμιζαν, δε, τη στήριξή του στην κυβέρνηση μετά την καταψήφιση από την Πλατφόρμα των δύο πακέτων των μέτρων, οπότε είχε κάνει λόγο για "διαφορετικότητες" μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο κ. Λαφαζάνης αρνείται να δεχτεί και το δίλημμα "τρίτο μνημόνιο ή πέφτει η κυβέρνηση".

Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης στη σημερινή συνέντευξή του κάνει λόγο για "τροχιά τρίτου μνημονίου" που έχει μπει η κυβέρνηση, ενώ με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο βάζει τέλος στις φήμες για συμπόρευσή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφερόμενος σε «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα από πλευράς στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, προϊδεάζει για νέες περιοδείες με μεγαλύτερη ένταση. Τέλος, επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο μόνο με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news