facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου: «Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος»

Την τελευταία της φράση ως πρόεδρος της Βουλής είπε απόψε από την έδρα της Ολομέλειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» και καλώντας σε υπεράσπιση των ιστορικών αγώνων που δόθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κηρύσσοντας τη ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, ως προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτήν την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και τη ζωή τους».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως ο Π. Λαφαζάνης, στην πρώτη του τοποθέτηση ως πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μια ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που το χαρακτηρίζει «παράνομο και επονείδιστο». Ακόμη, επανέφερε την πρότασή του για κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και σε αυτό υπαναχώρησε ως κυβέρνηση από τα όσα έλεγε προεκλογικά.

«Σήμερα η Βουλή είχε κρίσιμη συνεδρίαση για ένα τεράστιο για τη χώρα θέμα. Η οικονομία έχει πληγεί, η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους που ζει κάτω από μνηνονιακή υποδούλωση κα κάποιοι συνομολόγησαν νέο μνημόνιο για να κάνουν την πενταετία οκταετία» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τους αρχηγούς που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση» κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news