facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πιθανές πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, λέει η Γεροβασίλη

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μετά την ψήφιση συμφωνίας από τη Βουλή έως τις 18 Αυγούστου είναι πλέον ορατό, παραδέχτηκε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το Κουαρτέτο, αλλά και οι διεργασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στις οποίες θα προετοιμαστεί το συνέδριο του κόμματος, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα είπε: «Οι εκλογές είναι πιθανές», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου του Βήμα FM, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, τυχόν αναμέτρηση στις κάλπες θα πραγματοποιηθεί με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, καθώς οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, θα γίνουν μετά από αυτή.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξη. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Είμαστε κοντά σε συμφωνία και εργαζόμαστε για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι και το θέμα των 100 δόσεων και της επιβολής εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων για τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα στην προτεινόμενη, από τους δανειστές, κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Επιπλέον σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο και το ενδεχόμενο ψήφισης κάποιων προαπαιτούμενων μέτρων μαζί με τη συμφωνία στα μέσα του Αυγούστου. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, μαζί με τη «μεγάλη συμφωνία» να ψηφιστούν και οι πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι, ούτως ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.

Σε ότι αφορά στο εσωκομματικό επίπεδο εχθές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ουσιαστικά οι προσυνεδριακές διαδικασίες, χωρίς να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνέλθει ξανά το Όργανο, οπότε και θα αποφασιστεί η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών.

Το εσωκομματικό περιβάλλον, πάντως, παραμένει θερμό, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τις τελευταίες ημέρες επιτίθεται επανειλημμένως στην ηγεσία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία. Πάντως, από την άλλη, κομματικοί παράγοντες στην Κουμουνδούρου διακρίνουν πίσω από τη στάση του «στρατηγικό αδιέξοδο», καθώς και μετά από απόφαση παραμονής στο κόμμα και μετά από απόφαση για διάσπαση θεωρούν ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη γι' αυτόν. Όπως εκτιμάται από κομματικά στελέχη της πλειοψηφίας η συμπόρευση του με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αλαβάνο θα είναι ένας δρόμος γεμάτος αγκάθια, ενώ θεωρείται απίθανο το ΚΚΕ να μπει σε συζήτηση με την Αριστερή Πλατφόρμα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα στις 18:00 συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news