facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αβραμόπουλος προς Τσίπρα: Ορίστε την Αρχή που θα εισπράττει την ευρωπαϊκή βοήθεια για τους πρόσφυγες

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να ορίσει άμεσα την Αρχή που θα εισπράττει την ευρωπαϊκή βοήθεια για τους πρόσφυγες απηύθυνε την Τετάρτη ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο Έλληνας Επίτροπος, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ορίσει την αρμόδια Αρχή η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αβραμόπουλος είχε χθες, Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον οποίο είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει την αρχή που θα λαμβάνει τα ποσά που αφορούν στην έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χώρων πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Εκτός από τον κ. Τσίπρα ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε επίσης χθες και με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου με κύριο αντικείμενο της συζήτησης την έξαρση του μεταναστευτικού, αφενός στην Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή του Καλαί.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων που, όπως τόνισε, πρωτίστως οφείλεται στις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Γι' αυτό, κατά τον Επίτροπο, «πρέπει όλοι μας να κάνουμε περισσότερα» και «να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα».

Σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουός υπογράμμισε πως χρειάζεται να καταβάλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για συνεργασία με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης, ιδίως για συμφωνίες επιστροφής και επανεισδοχής.

Όπως είπε, «είναι ένας τομέας, όπου η συλλογική συνεργασία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στη Σύνοδο Κορυφής με αφρικανικές χώρες, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα στις 11-12 Νοεμβρίου, αναμένουμε απτά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων.

«Αυτός είναι και ο στόχος της Επιτροπής, τον οποίο δρομολογήσαμε τον Μάιο με την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση και την οποία ήδη έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε», τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news