facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Παππάς: Υπέρ της συμμετοχής στις λίστες εκείνων που ψήφισαν «παρών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για το κατά πόσο θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις λίστες του κόμματος οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τάσσεται υπέρ της παραμονής αυτών των στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, αποκλείει κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο συνεργασίας με του ΑΝΕΛ, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».

Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών λέει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία».

Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το "this is a coup" δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.

Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το "όχι", δεν ήταν "ναι" στην δραχμή.

Κατηγορεί τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που στις κρίσιμες ψηφοφορίες ψήφισαν «παρών», ο Νίκος Παππάς αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news