facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο Αλεξιάδης για την αποκάλυψη της εφημερίδας "Αγορά"

«Το επόμενο διάστημα αυτά που θα γίνουν σε προεκλογική περίοδο σε κυβερνητικό επίπεδο θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι επιβεβαιώνοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά».

Παράλληλα επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ρευστότητας μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη αξιολόγηση της χώρας μας για το τρίτο πακέτο διάσωσης από την οποία θα εξαρτηθεί και η καταβολή της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αγοράς» η εκταμίευση της δόσης των 3 δις. ευρώ θα καθυστερήσει για δύο μήνες λόγω των εκλογών με την οποία θα πληρωθούν οι οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.

Ο κ. Αλεξιάδης ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της «Αγοράς» το επιβεβαίωσε εμμέσως επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως: «Το επόμενο διάστημα αυτά που θα γίνουν σε προεκλογική περίοδο σε κυβερνητικό επίπεδο θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας.

Δεν είναι δυνατόν να χαθεί ούτε μια μέρα για να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε μια αξιολόγηση τον Οκτώβριο –Νοέμβριο να μας πουν έχετε μείνει πίσω πάει πίσω και η χρηματοδότηση. Και χθες στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι θα παραμείνουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίηση της συμφωνίας διότι η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται από την υλοποίηση της συμφωνίας.

Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα. Στο κομμάτι των φορολογικών εσόδων θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν στη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό που έγινε με πολύ μεγάλο κόπο, αυτή η συμφωνία να διασαλευτεί με οποιοδήποτε τρόπο».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που θα κάνουμε διακοπές. Έχουμε να εφαρμόσουμε πολύ σκληρά και δύσκολα μέτρα και δεν πρόκειται να αφήσουμε χωρίς να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα».

‘Οσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο κ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Δεν έχουμε δώσει εντολή να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν οι επιστροφές.

Έχουν μια διαδικασία για την οποία δεν είμαι ο πιο ευτυχής. Δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τις επιχειρήσεις.

Πρέπει να πάνε πιο γρήγορα αυτά τα πράγματα. Υπάρχει όμως μια διαδικασία που πρέπει να τηρήσουν οι υπάλληλοι, για να μην έχουμε άλλου είδους φαινόμενα και υπάρχει και μια δυσκολία με τα ταμειακά του δημοσίου.

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, υπάρχει μια δυσκολία. Υπ’ αυτή την έννοια οι ρυθμοί των επιστροφών δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι. Η εικόνα που έχω είναι ότι το δημόσιο χρωστάει είτε σε επιστροφές είτε σε πληρωμές 3,5-4 δις. ευρώ».


enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news