facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης για φοροδιαφυγή: Πρώτα τα πολύ ακριβά ξενοδοχεία και μετά οι καντίνες

Για την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των ελέγχων της εφορίας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στις λίστες των ύποπτων για φοροδιαφυγή μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος αποκάλυψε το σχέδιο ενίσχυσης του υπαλληλικού προσωπικού των εφοριών, με διακοπή των αποσπάσεων και μετατάξεις από άλλους φορείς του δημοσίου, μέσω διαφανών διαδικασιών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 989, λέγοντας πως «υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλος σχεδιασμός για την πάταξη της φοροδιαφυγής με υπαλλήλους που ελέγχουν καθημερινά» και αναρωτήθηκε «πώς κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν ακόμα να κοροϊδέψουν;».

Όπως δήλωσε, οι έλεγχοι δεν αναφέρονται μόνο στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, λέγοντας πως «θα ξεκινήσουμε από τα πολύ ακριβά ξενοδοχεία για να πάμε και στις καντίνες».

Συνεχίζοντας μίλησε για το πλάνο ελέγχων και τους εφοριακούς που θα βγουν στους δρόμους για να κάνουν τη δουλειά τους, λέγοντας πως «θα βγει το επόμενο διάστημα η απόφαση και βάσει αυτής θα προχωρήσει το προσωπικό σε ελέγχους. Θα γίνουν και εσωτερικές εργασίες για να φέρουν έσοδα στο δημόσιο. Δεν θα κατεβάσουν ρολά οι εφορίες, θα είναι μέσα οι υπάλληλοι και για έκτακτες περιπτώσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού των εφοριών τονίζοντας πως «θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από μέτρα για ενίσχυση προσωπικού, όπως ένα σχέδιο μετατάξεων από το Δημόσιο στο ΥΠΟΙΚ με διαφανείς διαδικασίες. Θα προχωρήσουμε στο να διακόψουμε και τις αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες. Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να χτυπήσουμε τη φοροαποφυγή, αλλά και το λαθρεμπόριο. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Το ΣΔΟΕ έχει μόλις 420 ελεγκτές πανελλαδικά. Τα νούμερα είναι εξωπραγματικά σε σχέση με το προσωπικό που έχουμε».

Σε ερώτηση για τους ελέγχους στις λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ) απάντησε ότι «ως προς την εικόνα για το 2015 σε σχέση με το 2014, εάν ελέγξουμε αντίστοιχες περιπτώσεις, τώρα έχουμε πάει στις 600 χιλιάδες ανά υπόθεση, ενώ το 2014 ήταν 370 χιλιάδες. Άρα αυξάνουμε ποιοτικά και ποσοτικά τους ελέγχους. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ξέροντας όλα τα όρια, νομικά, χρονικά κλπ».

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δοθεί εκ νέου παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, λέγοντας πως η 26ην Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε – όπως και η κυβερνητική εκπρόσωπος νωρίτερα σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, Όλγα Γεροβασίλη – να ανοίξει τα χαρτιά του. Αρκέστηκε να πει μόνο ότι γίνεται προσπάθεια να είναι πιο δίκαιος ο φόρος, καθώς το συνολικό ύψος παραμένει αμετάβλητο.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Αλεξιάδης άφησε «ανοικτό» το ενδεχόμενο να επαναληφθεί, καθώς είναι ένα από τα θέματα που συζητούνται στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news