facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Κως: Οδοιπορικό του BBC για τη δραματική κατάσταση με τους μετανάστες

Στην Κω βρέθηκε το βρετανικό δίκτυο BBC προκειμένου να καταγράψει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν καταφτάσει το τελευταίο διάστημα στο νησί και οι οποίοι έχουν ανάγκη από τροφή, νερό και στέγη.

Η κάμερα του BBC μεταδίδει εικόνες ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Κω στο οποίο διαμένουν προσωρινά εκατοντάδες πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος ζητά από τον εικονολήπτη να δείξει ένα από τα σημεία στα οποία κοιμούνται οι άνθρωποι αυτοί.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, σε έναν χώρο έξω από το ξενοδοχείο έχουν τοποθετηθεί στρώματα για τους πρόσφυγες, ενώ ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει το γεγονός ότι στο παλιό ξενοδοχείο δεν υπάρχει ρεύμα γεγονός που, όπως τονίζει, δυσχαιρένει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, η μόνη βοήθεια για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στην Κω είναι οι εθελοντές που έχουν σπεύσει στο νησί και οι οποίοι τους παρέχουν φαγητό και νερό.

Στην αρχή του ρεπορτάζ το βρετανικό δίκτυο καταγράφει επίσης την άφιξη των μεταναστών στη νησί και την ένταση που σχεδόν κάθε ημέρα στην Κω, ενώ σε κάποια πλάνα φαίνονται κατά μήκος κεντρικού δρόμου του νησιού οι δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί προκειμένου να φιλοξενηθούν τα άτομα αυτά, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά.

Όπως τονίζεται, οι χιλιάδες μετανάστες περιμένουν από τις ελληνικές αρχές να τους δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να περάσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και από εκεί να συνεχίζουν το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή.



Σημειώνεται ότι την Παρασκευή επισκέφτηκε την Κω ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο νησί και τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί φτάνει τους 5.500, με αποτέλεσμα το ζήτημα να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

 protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news