facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου δείχνει το χρονοδιάγραμμα του Προέδρου

Παρά το αίτημα που έχει διατυπωθεί από τον Β.Μεϊμαράκη, τον Π.Λαφαζάνη και τον Στ.Θεοδωράκη για κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται η Προεδρία της Δημοκρατίας δείχνει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς για μια τελευταία διερεύνηση των δυνατοτήτων σχηματισμού κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ούτε ότι υπηρετεί τις επιταγές του Συντάγματος η σύγκληση του Συμβουλίου για το θεαθήναι.

Ουσιαστική προσπάθεια για κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή θα μπορούσε να γίνει μόνο σε περίτπωση που άλλαζαν στάση ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάτι που θα επέτρεπε το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί ρητώς και κατηγορηματικώς από τους αρχηγούς των κομμάτων και έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κινηθεί προς την άμεση διενέργεια εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρ.Παυλόπουλος αναμένεται να αναθέσει το απόγευμα της Πέμπτης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, με στόχο η ορκομωσία να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου. Οι 23 ημέρες προεκλογικής περιόδου καλύπτουν τη συνταγματική επιταγή, όπως σημειώνουν πηγές της Προεδρίας.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news