facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Δεν αποκλείεται επιβολή κριτηρίων για τις 100 δόσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Εάν μπουν κριτήρια θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά. Θα ξαναδούμε τα κριτήρια σε όσους είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να καταβάλουν τους φόρους. Δεν μπορεί να έχει κάποιος 2 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του και να έχει ενταχθεί στη διάταξη των 100 δόσεων», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει φέτος η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει δικαιότερος αναφέροντας ως παράδειγμα την μεταφορά του βάρους από τον κύριο φόρο - που αφορά σε όλα τα ακίνητα - στον συμπληρωματικό φόρο. Άφησε ανοιχτό το ποτε θα πληρωθεί η πρώτη δόση ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλο το ποσό να έχει καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του 2016 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εισπραξιμότητας των 2,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2015.

Σε ό,τι αφορά στους φορολογικούς ελέγχους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αυτοί απευθύνονται κυρίως στους πολύ ακριβούς χώρους διασκέδασης και τα ξενοδοχεία και όχι στην καντίνα ή το τυροπιτάδικο. «Σε όσα λίγα φαινόμενα είχαμε τσαμπουκά τους προειδοποιώ να ασχοληθούν με άλλα σπορ στη ζωή τους». Ανακοίνωσε, δε, ότι θα ζητήσει να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο και να υπάρχει δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων συνεργάστηκαν για φαινόμενα φοροδιαφυγής.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news