facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Εξοικονόμηση 1 δισ. με ένταξη επιδομάτων σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θέλουν οι θεσμοί

Το ζήτημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνάντησης τεχνικών κλιμακίων στις 15:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, επί τάπητος θα τεθεί το σχέδιο των δανειστών για ενσωμάτωση των προνοιακών επιδομάτων σε ένα ενιαίο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το νέο ΕΕΕ θα καταβάλλεται μόνο σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, τη στιγμή που τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Στόχος είναι να εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εγκαταλείψει το σχέδιο για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα μοντέλο στήριξης των πολιτών που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, υποκαθιστώντας αλλά προνομιακά και κοινωνικά επιδόματα με ένα κατώτατο πόσο εγγυημένου εισοδήματος.

Στη θέση του σχεδίου αυτού είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πήγες του «Ελεύθερου Τύπου» από την πλευρά των δανειστών επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανασταλεί και στη θέση του να τεθεί σε εφαρμογή το μοντέλο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news