facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«Tο πακέτο προτάσεων πρέπει να είναι αξιόπιστο»

Τις προτάσεις της Αθήνας θέτουν ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η συζήτηση οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup. Το δήλωσε ξεκάθαρα προσερχόμενος ο πρόεδρος του Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Δεδομένης της κατάστασης πρέπει να ακούσουμε τι πιστεύει η Αθήνα και πώς βλέπει τη διέξοδο. Θα δω πριν το Eurogroup τον νέο υπουργό Οικονομικών και θα δούμε μετά που βρισκόμαστε».

Δεν αφορά πρόσωπα αλλά το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το δημοψήφισμα. Το «όχι» σημαίνει ότι οι προηγούμενες προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές. Θα δούμε τις νέες θέσεις της ελληνικής πλευράς, συμπλήρωσε.

«Θα δούμε τι έχει να πει η ελληνική πλευρά, ποιες προτάσεις θα βάλει στο τραπέζι».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αγορές σημείωσε ότι το Eurogroup έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει ότι πρέπει για να προστατεύσει την ευρωζώνη. Το όποιο πακέτο λύσης θα πρέπει να είναι αξιόπιστο και αυτό είναι απαραίτητο τόσο για την αξιοπιστία της ευρωζώνης, όσο και για την Ελλάδα.

«Ελπίζω να φτάσουμε σε λύση».

Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε το Grexit

Αυτό το Eurogroup δεν αφορά το θέμα του χρέους, αφορά το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, ξεκαθάρισε ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Πρέπει σήμερα να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για να αποφύγουμε το Grexit».

Δεν το θέλουμε, η Κομισιόν είναι έτοιμη να δουλέψει για να χτίσουμε το νέο πρόγραμμα.

Πρέπει να μιλήσει ο Ευ. Τσακαλώτος, να δούμε πως θέλει να προχωρήσει. Γνωρίζω ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να δούμε τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Απαντώντας αν θα πρέπει να προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα η Ελλάδα αρκέστηκε να απαντήσει ότι πρέπει πρώτα να δούμε τις θέσεις της χώρας. Αν οι προτάσεις είναι «ισχυρές» θα δούμε πως θα προχωρήσουμε.

Κόκκινη γραμμή το χρέος, λέει ο Σλοβάκος υπουργός οικονομικών

Προσωπικά είμαι σκεπτικός για το κατά πόσο θα βρεθεί μια συμφωνία, δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών. Πρέπει τις επόμενες ώρες και τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να δούμε ποιον δρόμο θα πάρουμε, τον έναν ή τον άλλον.

Είμαστε απογοητευμένοι αλλά σεβόμαστε το δημοψήφισμα. Ειλικρινά μιλώντας, έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη. Είναι κόκκινη γραμμή για τη χώρα μου το θέμα του χρέους, συμπλήρωσε.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news