facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Spiegel: Φόρο και ΥΠΟΙΚ για όλη την ευρωζώνη θέλουν Σόιμπλε-Βρυξέλλες

Την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού φόρου, που θα αφορά όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης, σχεδιάζουν παράγοντες των Βρυξελλών και του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, με την έγκριση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βλέπει σε αυτό το μέτρο ένα αποφασιστικό βήμα προς την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Der Spiegel», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κομισιόν συζητούν την υιοθέτηση ενός ενιαίου προϋπολογισμού της ευρωζώνης και διερευνούν τρόπους χρηματοδότησης του. Ο σχετικός φόρος μπορεί να είναι είτε άμεσος και να υπολογίζεται με βάση το εισόδημα, είτε έμμεσος, με τη μορφή του ΦΠΑ.

Επιπλέον, ο Β. Σόιμπλε συνδέει την κίνηση αυτή με τον ορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και την εκτέλεση των προϋπολογισμών όλων των μελών της.

Με την ιδέα του «ευρωφόρου» εκτιμάται πως συμφωνούν και πολλοί άλλοι εταίροι και παράγοντες της Κομισιόν και της ευρωζώνης, με το επιχείρημα ότι η τελευταία πρέπει να αποκτήσει ίδια χρηματοδοτικά μέσα για να αντιμετωπίζει τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες που θα προκύπτουν στο μέλλον.

«Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε σοβαρά» ανέφεραν πηγές του γερμανικού Υπουργείο Οικονομικών στο «Spiegel», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Κομισιόν θεωρεί απαραίτητες για το μέλλον της ευρωζώνης τις δικές της πηγές εσόδων.

Ημερησία/stokokkino

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news