facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Reuters: «Οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν», επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ - «Έχετε χρήματα για μία εβδομάδα» δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

«Η Ευρώπη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης, αλλά όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακριβώς την ίδια γνώμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά των – πολυάριθμων – δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος φρόντισε να δώσει συνέντευξη σε σχεδόν όλα τα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για εκβιασμό της Ελλάδας από τους εταίρους της.

Ταυτόχρονα, όμως – πιθανώς διαψεύδοντας ελαφρώς τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη περί τρομοκρατίας – στο ίδιο άρθρο δημοσιεύεται και δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε στην οποία τονίζει ότι ακόμη και εάν Grexit μπορεί να είναι κάτι το πρόσκαιρο.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το εάν θα μείνουν στο ευρώ ή για κάποιο διάστημα θα είναι χωρίς αυτό, αποτελεί δική τους απόφαση. Και είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες στην τύχη τους».

Σαφώς, συνεχίζει το Reuters, κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι ακριβώς σημαίνει μία «πρόσκαιρη» έξοδος από την Ευρωζώνη. Κάποιοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί η Ελλάδα να «ζήσει» κάποια χρόνια με ένα παράλληλο νόμισμα και μόλις η οικονομία της σταθεροποιηθεί να επιστρέψει στην Ευρωζώνη ως κανονικό μέλος.

Παράλληλα σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στέινμαγιερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Taggesspiegel am Sonntag», υποστήριξε πως «ακόμη και εάν κατορθώσουμε να το διαχειριστούμε σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, ένα Grexit θα έστελνε ένα καταστροφικό μήνυμα στις χώρες εκτός Ε.Ε. Η αξιοπιστία και η καλή φήμη της Ευρώπης θα καταστραφεί σε ορισμένα μέρη του κόσμου».

Σαφώς το Grexit θα έχει πολύ πιο οδυνηρές συνέπειες για την ίδια την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση να καταστεί ακόμη πιο σκληρή, με δεδομένο ότι ένας στους τέσσερις πολίτες δεν έχει δουλειά, οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν μειωθεί, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια.

Επίσης σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt and Sonntag, στέλεχος των πιστωτών, ο οποίος συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις, τονίζει ότι η Ελλάδα έχει «πιθανώς χρήματα πιθανώς για μία εβδομάδα, αλλά σίγουρα όχι για μεγαλύτερο διάστημα».

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news