facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης στον Realfm: Δεν μπορεί να υπογράψει κανένας νέο μνημόνιο

«Νέο μνημόνιο που αποτελεί επιτάχυνση των καταστροφικών ορμών των προηγούμενων δεν μπορεί κανένας να υπογράψει» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τόνισε ότι «όποιος διαβάζει το κείμενο δεν μπορεί παρά να νιώσει θλίψη για την κατάντια της Ευρώπης». 

«Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι τα επέβαλαν αυτά τα κείμενα θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και απέφυγε να απαντήσει στο γιατί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. 

Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και στα όσα ακολούθησαν, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Ο ελληνικός λαός υπερέβη την ηγεσία του» και σημείωσε ότι «εκείνο το βράδυ (του δημοψηφίσματος) στο Μαξίμου εισήλθα πετώντας στα σύννεφα με προσδοκίες για την απίστευτη γενναιότητα ενός ελληνικού λαού. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μία αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του πως θα διαχειριστούμε αυτό το όχι. Μερικές ώρες αργότερα επέστρεψα στο διαμέρισμά μου και υπέγραψα την παραίτησή μου». 

Σε ερώτηση για τα όσα ακούστηκαν περί σχεδίου για Grexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντίθετα έκανε σχέδια για την αποφυγή του. «Δεν μιλήσαμε ποτέ για δικό μας νόμισμα, κάναμε αυτό που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε, δηλαδή την αποφυγή του Grexit», δήλωσε. 

Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Μία υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάζει τι γίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με εντολή πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, στο υπουργείο μου δημιουργήθηκε μία ομάδα 4-5 ατόμων, τα οποία έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες. Εάν μας κλείσουν τις τράπεζες, πως θα αντιδράσουμε. Εάν θα προσπαθούσαν να μας ωθήσουν εκτός της πόρτας της Ευρωζώνης, ποια θα ήταν τα βήματα που θα πρέπει να πάρουμε».

Για την κριτική που δέχτηκε μετά την απόφασή του να λείπει από την ολομέλεια της Βουλής κατά την εξουσιοδότηση των μέτρων για την διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Φωνάζουν οι κλέφτες. Ας φωνάζουν». 

«Το πρωί πήγα στην ΚΟ, τοποθετήθηκα και τους μετέδωσα την απόλυτη συμπαράσταση μου. Στο τέλος της ήμασταν ένα. Τους πληροφόρησα ότι δεν θα είμαι στην βουλή για οικογενειακούς λόγους και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γιατί τέτοια κακεντρέχεια; Άλλο η κριτική και άλλο αυτό το τσουνάμι λάσπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟΝ REALFM 97,8 

Τι έγραψε στο Twitter
Στο μεταξύ, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε και μέσω Twitter στις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που προκάλεσε η δήλωσή του ότι από την αρχή σκεφτόταν το Grexit και είχε εισηγηθεί να εκδώσει η χώρα παράλληλο νόμισμα (IOU), αλλά και να κουρευτούν τα δάνεια της ΕΚΤ.

«Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί», έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;».


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news