facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Βloomberg: Ο Ντράγκι πίεσε για αύξηση του ELA

O Mάριο Ντράγκι εξέπληξε τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη πιέζοντας για μια αύξηση του ορίου της έκτακτης χρηματοδότησης προς τις ελληνικές τράπεζες, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.
To Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε δώσει την Τετάρτη σήμα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι θα κρατήσει σταθερό τον ELA στα 88,6 δισ. ευρώ, παρά το αίτημα της ελληνικής κεντρικής τράπεζας για επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, σημείωσαν οι πηγές.
Η παρέμβαση του προέδρου της ΕΚΤ έγινε μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.
O κ. Ντράγκι ανακοίνωσε στην συνέντευξη τύπου ότι ο ELA αυξήθηκε κατά 900 εκατ. ευρώ. «Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει» είπε. «Είχαμε κάποια σοβαρά νέα, με την έγκριση ενός νέου πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες στα διάφορα κοινοβούλια, πρώτα από όλα στο ελληνικό κοινοβούλιο, που αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση του ELA» σημείωσε.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Ντράγκι έχει καταφέρει και άλλες φορές να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις αντίθετες από την πορεία που είχε προγραμματιστεί.
Στην πρώτη του συνεδρίαση ως προέδρου τον Νοέμβριο του 2011, όταν το οικονομικό επιτελείο της ΕΚΤ ήταν υπέρ του να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα επιτόκια, κατάφερε να αλλάξει την στάση τους και να επιτύχει μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.
Τον Ιούλιο του 2012, καθώς η αύξηση των επιτοκίων απειλούσε την σταθερότητα του ευρώ, δήλωσε σε συνέδριο στο Λονδίνο ότι θα κάνει «whatever it takes» για να σώσει το ενιαίο νόμισμα.
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news