facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: «H Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έκρηξη ανεργίας»

«H Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έκρηξη ανεργίας», δηλώνει ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Focus» σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού», τονίζει ο Μιχάλης Μαΐλης , επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι για κλάματα αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για Grexit.

Πριν από μερικές ημέρες, ο κύριος Μαΐλης είχε υποστηρίξει ότι προέχει η διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας. Βλέποντας όμως το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σκιαγραφεί τώρα με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κύριος Μαΐλης υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως πολλοί προμηθευτές δέχονται πλέον μόνο μετρητά και μάλιστα ζητούν προκαταβολές.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αβέβαιη», υποστήριξε. Στην ερώτηση δημοσιογράφου του «Focus»: «Πως αισθάνεστε για την συζήτηση που γίνεται γύρω από το Grexit; Θα βοηθούσε η δραχμή την ελληνική οικονομία;», ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ήταν κατηγορηματικός: «Είναι για να κλαίει κανείς από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για Grexit. Πριν από ένα χρόνο, είχαμε ανάπτυξη, αν και αδύναμη... Επιπλέον, το κλίμα στον επιχειρηματικό κλάδο ήταν θετικό. Και τώρα είμαστε σε τραγική κατάσταση, βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού», τόνισε υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εξομάλυνσης της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news