facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Λαγκάρντ: H ευρωζώνη θα συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους

Την ελπίδα ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας "με τον ένα ή τον άλλο τρόπο" εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN.

Στη συνέντευξη, ερωτηθείσα γιατί το Ταμείο δημοσίευσε τώρα την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους, σημείωσε ότι ο οργανισμός υποστηρίζει εδώ και καιρό αυτή τη θέση. Συμπλήρωσε δε, ότι είναι απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, διότι η χώρα πριν από ενάμιση χρόνο βρισκόταν σε πορεία εξυγίανσης κι είχε επιδόσεις που ξεπερνούσαν τις προβλέψεις. Όμως, τόνισε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφενός η προηγούμενη κυβέρνηση "δεν έπαιρνε τα μέτρα που έπρεπε να πάρει" κι αφετέρου η τωρινή καθυστέρησε ή ανέτρεπε μεταρρυθμίσεις.

Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, πρόσθεσε, έκαναν την κατάσταση πολύ πιο σοβαρή.

Όσον αφορά στην προχτεσινή συνέντευξη του Α. Τσίπρα, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι θα υποστηρίξει μια συμφωνία στην οποία δεν πιστεύει, η Κ. Λαγκάρντ είπε ότι δεν εκπλήσσεται κι ότι η στάση του είναι «κατανοητή», αφού αναγκάζεται να κάνει πολλά πράγματα αντίθετα με αυτά που υποσχέθηκε στην προεκλογική του εκστρατεία.

Στο θέμα της από εδώ και πέρα πορείας της Ελλάδας, η Κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι από εδώ και στο εξής η προσέγγιση του ΔΝΤ έχει δύο σκέλη: Το ένα συνίσταται σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, και το δεύτερο σε μια "σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους".

"Eχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους", σημείωσε.

"Αυτό που έχουμε πει στους Ευρωπαίους είναι ότι ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ελαφρυνθεί το βάρος και να μπορέσει η χώρα να αποδείξει ότι το χρέος της μπορεί να επιστρέψει σε βιώσιμη πορεία " τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news