facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Σουλτς: Το Grexit δεν είναι εναλλακτική λύση

Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει διάθεση συμβιβασμού, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στη συνέντευξη Τύπου μετά την παρέμβαση που έκανε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως τα χρονικά πλαίσια που υπάρχουν ώστε να ληφθεί η απόφαση για το ελληνικό ζήτημα είναι πολύ σημαντικά. 



«Δεν αφορά ένα κράτος της Ευρωζώνης αλλά όλους. Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα έχουν άμεσες επιπτώσεις. Τα περισσότερα κράτη μέλη του ευρωκοινοβουλίου θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» είπε  ο κ. Σουλτς, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και «πολλοί που θεωρούν ότι το Grexit δεν είναι ρίσκο, δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε». 

Τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι το Grexit είναι εναλλακτική λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και όπως είπε «θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει διάθεση συμβιβασμού από τους Έλληνες και από τους εταίρους τους. 

Ο κ. Σουλτς είπε ότι οι αρχηγοί των κρατών σήμερα πρέπει να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα αλλά αυτό εξαρτάται και από την Ελλάδα. Η ευθύνη βρίσκεται και στις δυο πλευρές και συνέχισε λέγοντας ότι η σημερινή Σύνοδος αφορά και την ΕΕ, τη δυνατότητα να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα.



O Μ. Σουλτς ανέφερε ότι η ιδέα του Ταμείου (των 50 δισ.) ανήκει στον Ζ. Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε πως, πρέπει να δούμε την ιδιοκτησία αυτού του Ταμείου. Δεν μπορεί ένα περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας να δοθεί σε άλλους. Το ερώτημα είναι ποιος θα έχει την κυριότητα και την ευθύνη αυτού του Ταμείου. Πρέπει να λυθεί αυτό το ζήτημα απόψε. Επί της αρχής δεν είναι κακή λύση αυτό το Ταμείο, ανέφερε.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news