facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας να καταθέσει τη μελέτη επιπτώσεων του Grexit

Αίτηση κατάθεσης του αντιγράφου της μελέτης που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η οποία καταγράφει τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή, κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στην αίτηση κατάθεσης εγράφων επικαλείται την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ – 1 κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι ζήτησε ανάλυση των επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. «Και πράγματι, μου ήρθε μια στιγμή μια μελέτη που έδειχνε ποιες είναι οι επιπτώσεις, τι θα γίνει, τι δεν θα γίνει, πώς απαντά κανείς και όταν το διάβασα φυσικά αυτό, προφανώς κατάλαβα ότι δεν αποτελεί εναλλακτική. Όταν το διάβασα, πείστηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Με αφορμή την αίτηση κατάθεσης εγράφων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά:

«Ζήτησα σήμερα από τον πρωθυπουργό να καταθέσει στη Βουλή τη μελέτη επιπτώσεων εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή που έχει στη διάθεσή του.

Το οφείλει στους βουλευτές οι οποίοι τη δεδομένη κρίσιμη για την Ελλάδα χρονική στιγμή στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το οφείλει πρωτίστως στον ελληνικό λαό για να γνωρίζουν και να καταλάβουν οι πολίτες ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Και πως οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθνική καταστροφή.

Περιμένω να το κάνει άμεσα».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news