facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Faymann: 50 δισ. θα κόστιζε η ανθρωπιστική βοήθεια στο Grexit

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard, ο καγκελάριος της Αυστρίας Werner Faymann, υπήρξε επικριτικός έναντι της στάσης της Γερμανίας και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο ρόλος της Γερμανίας στην ελληνική κρίση δεν ήταν θετικός. Πρόσθεσε δε σε αυτή του τη δήλωση, ότι η ιδέα για μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν λανθασμένη. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται εδώ απλώς για υπολογιστικά χρηματοοικονομικά μοντέλα.

Τελείως εσφαλμένη είναι και η άποψη ότι αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη όλοι θα πλήρωναν λιγότερα. «Δεν είναι ηθικά σωστό και θα ήταν η αρχή της κατάρρευσης. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συνέβαινε στη συνέχεια. Η Γερμανία ανέλαβε έναν ηγετικό στην Ευρώπη, αλλά σε αυτήν την περίπτωση όχι έναν θετικό ρόλο», σημείωσε ο Faymann.

«Κι ο Σόιμπλε δεν είπε τίποτα για το πόσο θα κόστιζε η ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα έπρεπε κανείς να παράσχει σε ένα Grexit», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ο υπουργός Οικονομικών Hans Jörg Schelling κοστολόγησε αυτή τη βοήθεια στα 50 δισ. Ακόμα και για τους πιο ψυχρούς «υπολογιστές» στην Ευρώπη δεν έχει ειπωθεί η αλήθεια για το τι θα κόστιζε μία έξοδος της Ελλάδας πραγματικά και ποιες συνέπειες θα είχε μία κατάρρευση – πολιτικά, ηθικά, ακόμα και οικονομικά.

Συνεπώς η παρουσίαση των πραγμάτων από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών ήταν λάθος».

Ο καγκελάριος έκανε επίσης λόγο για νοσοκομεία στην Ελλάδα όπου ακυρώνονται επεμβάσεις λόγω χρημάτων, καθώς και για το πλήθος των ανασφάλιστων. Στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί μία ακόμα ευκαιρία, είπε και σημείωσε ότι ως μεσολαβητές, οι εκπρόσωποι της Αυστρίας ήταν πολύ δραστήριοι.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Μία ευκαιρία όμως, και τίποτα παραπάνω. Οι Έλληνες πρέπει τώρα να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν σκληρά προγράμματα».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news