facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Με τεχνικούς συμβούλους από Γαλλία και Κομισιόν συντάσσεται η ελληνική πρόταση για το Eurogroup

Πυρετώδεις διεργασίες για να καταρτιστεί η ελληνική πρόταση για το νέο πρόγραμμα που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (ESM) διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τεχνοκρατών από την Κομισιόν αλλά και από τη γαλλική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμώνων Γιώργος Χουλιαράκης συνεργάστηκαν στις Βρυξέλλες με εμπειρογνώμονες από την Κομισιόν αλλά και από τη γαλλική πλευρά, έτσι ώστε η ελληνική πρόταση να είναι τεχνικά και ουσιαστικά άρτια και να καλύπτει τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει αποδεκτή από το eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η νέα πρόταση ξεκινάει από τα δεδομένα της τελευταίας πρότασης Γιούνκερ και περιλαμβάνει ορισμένα "βήματα" από την ελληνική πλευρά στα δημοσιονομικά καθώς δεν υπάρχει διάθεση να κολλήσει εκεί η συμφωνία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να εξασφαλίζεται επαρκής χρηματοδότηση, με βάση συγκεκριμένες δεσμεύσεις χωρίς να χρειάζεται κάθε τρεις μήνες να αμφισβητείται η πορεία του προγράμματος.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news