facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Δεν υπήρξε κοινή πρόταση στο Eurogroup

Μέρκελ: Χάθηκε η εμπιστοσύνη - Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ, αλλά δεν τίθεται θέμα προσωρινού Grexit

Εχοντας κάνει πρόοδο αλλά χωρίς να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση ολοκλήρωσαν οι υπουργοί Οικονομικών το Eurogroup. Ετσι το ζήτημα της χώρας παραπέμπεται στους ηγέτες της ευρωζώνης. Οι υπουργοί Οικονομικών συνέταξαν ένα κείμενο το οποίο θα δοθεί στη Σύνοδο Κορυφής για να παρθούν αποφάσεις. 
Θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις σήμερα, δεν θα έχουμε συμφωνία με κάθε κόστος, υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στο Eurogroup.
Οπως είπε «απ’ όσο ξέρω το Eurogroup δεν είναι σε θέση να μας δώσει ένα έγγραφο που να μας οδηγεί στο να αρχίσει η διαπραγμάτευση. Δεν με εκπλήσσει είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες τους τελευταίους μήνες αλλά πάνω απ’ όλα γιατί έχει χαθεί κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα, η εμπιστοσύνη».
«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν θα έχουμε συμφωνία για να έχουμε απλά μια συμφωνία. Ξέρω ότι οι δυο πλευρές έχουν σκληρύνει τη στάση τους. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα».
Σήμερα τα βράδυ θα πρέπει να ελέγξουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα δάνειο προς την Ελλάδα. Θα δούμε αν το καταφέρουμε».

Ολάντ: Δεν υπάρχει Grexit υπό αίρεση  

Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία απόψε, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 
«Το ζήτημα είναι να δούμε αν η Ελλάδα θα είναι και αύριο στην Ευρωζώνη. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποια είναι η έννοια που έχουμε για την Ευρώπη είναι τα συμφέροντά μας, τι έχουμε από κοινού.
Η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί μια συμφωνία σήμερα το βράδυ που θα επιτρέψει στην Ελλάδα αν πληρωθούν οι συνθήκες να παραμείνει στην Ευρώπη και θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει.
Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή δεν υπάρχει Grexit. Για να το πω απλά υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ή η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αλλά τότε θα είναι μια Ευρώπη που υποχωρεί και αυτό δεν το θέλουμε. Το θέμα είναι να βρεθούμε μαζί σε μια κοινή αντίληψη. Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει προσπάθεια, υπάρχουν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τις εφαρμόσει ταχύτατα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει η Ευρωζώνη να προσφέρει την υποστήριξη».

Τσίπρας: Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία απόψε 

Την αισιοδοξία του για επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης εξέφρασε εισερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
«Είμαι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης που θέλουν ενωμένη και όχι χωρισμένη την Ευρώπη. Μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία απόψε αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Γιούνκερ: Θα εργαστούμε ως την τελευταία στιγμή για λύση

Σήμερα θα εργαστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ελπίζω να επιτύχουμε συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Σουλτς: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία σήμερα

Πιστεύω ότι πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία σήμερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πριν την Σύνοδο Κορυφής. 
«Δεν είναι μόνο μια συμφωνία, πρόκειται για τη συνοχή της Ευρώπης, που είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», υπογράμμισε.
Σημείωσε ότι «δεν είναι μια τυχαία συνάντηση. Οι αρχηγοί των χωρών - μελών θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης». 

AP: Επικεντρωμένοι στο Plan A οι ηγέτες

Εν τω μεταξύ, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι οι ευρωπαίοι αναζητούν μια συμφωνία που θα απομακρύνει την πίεση από τις ελληνικές τράπεζες.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης είναι επικεντρωμένοι στο Plan A για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ με τήρηση των δεσμεύσεων.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης, που αναμένεται να συναντηθούν στις 17:00, ευελπιστούν στην σύνταξη ενός ανακοινωθέντος που θα ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.
Αυτό, είπε η ίδια πηγή, θα έδινε το "πράσινο φως" στην ΕΚΤ να ξεπαγώσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.
Η Ελλάδα θα λάβει βοήθεια μόνο αν κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte.

Κένι: Οι Ελληνες να ψηφίσουν από αύριο συγκεκριμένα μέτρα

Θέλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί ώστε να υπάρξει μια συμφωνία απόψε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Εντα Κένι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά ενίσχυσε τις δεσμεύσεις της στη διάρκεια του Eurogroup.
Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, υπογράμμισε.
Θα ήθελα οι Ελληνες από αύριο να ψηφίσουν στο κοινοβούλιο συγκεκριμένα μέτρα. Ετσι θα έχουμε μια σωστή αφετηρία ώστε να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο ιρλανδός πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, λέει ο Σλοβένος πρωθυπουργός

Η Σλοβενία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρορ Σέραρ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει να δει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη έχει χαθεί μετά τα τελευταία γεγονότα και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακτηθεί.
Ανέφερε, τέλος, ότι αναμένει τα συμπεράσματα της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ρέντζι: Η απόσταση έχει μικρύνει

«Η κατάσταση έχει γίνει δύσκολη και καθήκον όλων είναι να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα ωφελεί την Ελλάδα και της Ευρώπη», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Πρέπει να δούμε τα διαφορετικά ζητήματα που υπάρχουν, η επίθεση στην Αίγυπτο, το θέμα της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει μόνο το ελληνικό ζήτημα, εμείς θα κάνουμε το παν με βάση την αφετηρία που έχουμε στο τραπέζι. Η απόσταση έχει μικρύνει πάρα πολύ.
Πρέπει να συζητήσουμε τα βασικά ζητήματα. Πρέπει να μεγαλώσουμε τη φωνή της Ευρώπης.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news