facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Φάιμαν: Χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα το απόγευμα στο Eurogroup

Mία χρηματοδότηση - γέφυρα για την Ελλάδα θα αναζητήσουν σε συνεδρίαση τους το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να παραμένουν κλειστές μέχρι την επεξεργασία ενός νέου προγράμματος βοήθειας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα πρέπει να κάνουν τώρα σχετικές προτάσεις, ανέφερε ο καγκελάριος, σημειώνοντας ότι αυτή η χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω της έκτακτης στήριξης του ELA είτε μέσω του ESM είτε με ένα συνδυασμό των δύο, και αυτό θα ετοιμάσουν οι υπουργοί Οικονομικών.

Ο κ. Φάιμαν διευκρίνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να παραμένει συνδεδεμένο στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, και σημείωσε ότι, όπως ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήθελε αυτή τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη να το παρουσιάσει στην Αθήνα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news