facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

EWG: Αποφασίζει για την χρηματοδότηση «γέφυρα»

Τον γόρδιο δεσμό της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της Ελλάδας θα επιχειρήσει να λύσει σήμερα το Euro working group, που θα συνεδριάσει μετά από την απόφαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις πριν από τη σύνταξη του καινούργιου προγράμματος με τον ESM.

Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος χθες επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup για άλλα δυόμισι χρόνια, η Κομισιόν έχει υποβάλλει σχετικές προτάσεις, ωστόσο καμία αυτή τη στιγμή δε μοιάζει περισσότερο προτιμητέα από τις άλλες. 

Μεταξύ των προτάσεων βρίσκεται και η ιδέα τα 7 δισ. για τον Ιούλιο και τα 5 δισ. για τον Αύγουστο να βρεθούν από τον μηχανισμό EFSM, ο οποίος είχε στηθεί το 2011 για να χρηματοδοτήσει Πορτογαλία και Ιρλανδία



Μετά την ολοκλήρωση της υπερψήφισης από το ελληνικό κοινοβούλιο των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν ξανά με τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης. 



Ακολούθως θα συνεδριάσουν έξι εθνικά κοινοβούλια και την Παρασκευή το βράδυ θα ακολουθήσει άλλη μια συνεδρίαση του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη για να δοθεί η εντολή επισήμως για διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης του ESM. 

Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν εκταμιευθεί και τα 3,5 δισ. του χρέους προς την ΕΚΤ, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν τα 2 δισ. του χρέους προς το ΔΝΤ. 

Από Δευτέρα θα αρχίσουν οι επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα για τη σύνταξη των όρων του προγράμματος. Η συνολική διαδικασία θα κρατήσει τέσσερις εβδομάδες.


 real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news