facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μήνυμα από το CDU της Μέρκελ: Δύσκολα νέα βοήθεια στην Αθήνα μετά το «όχι»

Δύσκολο χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χρστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Ραλφ Μπρίνκχαους το ενδεχόμενο να δοθούν στην Αθήνα περαιτέρω πακέτα βοήθειας μετά το δημοψήφισμα.

«Για εμάς υπήρξε πάντα το σύνθημα που εξακολουθεί να ισχύει: οικονομική βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης Μπρίνκχαους στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Και συμπλήρωσε: Εφόσον για τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση και άπαξ και η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποστήριξη του λαού της, είναι πραγματικά δύσκολο να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα πακέτα βοήθειας.

Ίσως η Ελλάδα να είναι καλύτερα εκτός Ευρωζώνης, δήλωσε στο Reuters ο βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία Χανς Μίχελμπαχ, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Τώρα πρέπει κάποιος να ρωτήσει αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός Ευρωζώνης», δήλωσε ο βουλευτής του CSU.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα επέλεξε τον δρόμο της απομόνωσης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αν επικρατήσει τελικά το «όχι», όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, ο ίδιος δεν βλέπει βάση για χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα.

Σοκαρισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας από το "όχι" των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, δηλώνει ο ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ .

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Focus", ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υποστηρίζει ότι οι Έλληνες στράφηκαν κατά του ευρώ.

«Παρά την πολεμική της κυβέρνησης Τσίπρα, οι Γερμανοί πολιτικοί ήλπιζαν μέχρι τελευταία στιγμή ότι οι Έλληνες δεν θα διακινδύνευαν μία ρήξη με την Ευρώπη», επισημαίνει.

Σύμφωνα με το Reuters οι επικεφαλής του συνδέσμου των γερμανικών αποταμιευτικών τραπεζών λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του συνδέσμου εξαγωγέων, δήλωσαν, επίσης στο Reuters, ότι δεν μπορούν να δουν πώς η Ελλάδα μπορεί να μείνει στο μοναδικό νόμισμα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news