facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αυτή τη στιγμή, δηλώνει αξιωματούχος του Ταμείου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Ταμείο απαιτεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κατόπιν θα συμμετάσχει και θα χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα η βιωσιμότητα, είναι ανάγκη να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και από τις δύο πλευρές... Δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, και δύσκολες αποφάσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε το στέλεχος του ΔΝΤ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι το ΔΝΤ μπορεί να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης μόνο στην περίπτωση «που είναι ολοκληρωμένο».

«Κανείς δεν μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι η μία μόνο πλευρά μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα», είπε.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι χρειάζεται λίγος καιρός έως ότου οι δύο πλευρές να είναι έτοιμες να λάβουν τις αποφάσεις αυτές» κατέληξε.

Όπως είχε αποκαλύψει και ο Peter Spiegel των Financial Times, πολλά ήταν τα μέλη του ΔΝΤ που κατά την χθεσινή σύσκεψη του Συμβουλίου εξέφρασαν τη θέση αυτή.

Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της συμφωνίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, όσον αφορά στο δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, πηγές σημείωναν ότι:

- Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,

- Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή, αλλά έχουν γίνει δεκάδες οι αναφορές στο θέμα αυτό από την ίδια την κυρία Λαγκάρντ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news