facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Θεοδωράκης: Παραμένουμε στην εθνική γραμμή για να βρούμε μία λύση σύντομα

«Μέχρι στιγμής αυτά που αποφασίσαμε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπηρετούνται από την κυβέρνηση. Θα ξαφνιαστώ αν έχουμε άλλο αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.

Εξερχόμενος ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι και προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για επαφές με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Νομίζω ότι αυτό που είναι αναγκαίο τώρα δεν είναι να πείσει ο ένας Έλληνας τον άλλο, αλλά να πείσουμε κάποιους συντηρητικούς και διστακτικούς κύκλους στην Ευρώπη ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που χαμογελάνε με το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα παγώσει το χαμόγελο στα χείλη τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι προφανώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί να έχουμε μία συμφωνία «πριν από την Κυριακή. Την Κυριακή είναι αργά» και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή».

«Υπάρχουν διαφορές και δεν τις κρύβουμε. Όμως αυτό που προέχει τώρα είναι μία εθνική συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών «όταν τα πράγμα έχουν οριστικοποιηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας είπε στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι συζητά με τους εταίρους για ένα τριετές πρόγραμμα με ανοιχτή πιστωτική γραμμή ώστε να μπορεί είτε να αντλήσει περισσότερα χρήματα εφόσον τα χρειαστεί η ελληνική οικονομία είτε να τη διακόψει νωρίτερα αν τα πράγματα εξελιχθούν ευνοϊκά.

Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από αναπτυξιακό πακέτο και από διαβεβαίωση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Πρωθυπουργός ήθελε επίσης να λάβει διαβεβαιώσεις ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία, η οποία όπως φαίνεται θα περιέχει σκληρά μέτρα, όταν την καταθέσει στη Βουλή.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news