facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Με εισιτήριο από αύριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τη λήξη της εφαρμογής του «έκτακτου» μέτρου για δωρεάν μετακίνηση των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Έτσι, οι μετακινήσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να συνεχιστεί το μέτρο, προς το καλό βαίνουν τα πράγματα. Τελείωσε ο αιφνιδιασμός του κόσμου και της χώρας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως η εφαρμογή του έγινε στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, «διευκολύνοντας τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών το πρώτο διάστημα της αργίας των τραπεζών». Και πρόσθεσε ότι «δείξαμε ότι είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και εμείς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ».

Σε ό,τι αφορά το κόστος εφαρμογής του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός (απαντώντας σε ερωτήσεις) ανέφερε ότι «επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε σχέση με το κόστος, δεν έγινε αντίστοιχη κουβέντα πριν λίγους μήνες, όταν προεκλογικά σχεδόν μειώθηκε οριζόντια το εισιτήριο για όλους και αυτό δημιούργησε ένα έλλειμμα εσόδων της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Εδώ είχαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες για δύο εβδομάδες που όφειλε η πολιτεία να συνδράμει τους πολίτες. Μακάρι να είχαμε και αλλού δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και εννοώ τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε και δεν μπορέσαμε να έχουμε αυτή την παροχή. Επομένως, το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στις αστικές συγκοινωνίες είναι ήδη πολύ μεγάλο από τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι το πρόβλημα οι δύο εβδομάδες που παρείχαμε αυτή την εξυπηρέτηση σε περίοδο έκτακτης ανάγκης».

Τελος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν σχετικές εντολές και δίνουν αγώνα με το χρόνο, ώστε το συντομότερο δυνατόν να οριστούν οι διαδικασίες και να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για τη δωρεά μετακίνηση των ανέργων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news