facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ντομπρόβσκις: Το «όχι» κάνει πιο πολύπλοκη τη λύση

«Η επικράτηση του «ΟΧΙ» μεγάλωσε την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε πως η Κομισιόν σέβεται τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού, τονίζοντας πως δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την έξοδο από την κρίση καθώς έχει χαθεί πολύ χρόνος και πολύ προσπάθεια . «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πλέον πρόγραμμα καθώς το προηγούμενο έχει λήξει και δεν ισχύει πλέον χρηματοδότηση από τον EFSF, αλλά μόνο από το ESM. Η Κομισιόν όμως πρέπει να λάβει πρώτα την εντολή του Eurogroup»

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε πως η Ευρώπη βρέθηκε εξαρχής στο πλευρό του ελληνικού λαού, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι στήριξαν την Ελλάδα. «Είναι σαφές πως η θέση της Ελλάδα είναι και παραμένει στην Ευρώπη και όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για το καλό του ελληνικού λαού».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως το ερώτημα όπως διατυπώθηκε ήταν εσφαλμένο καθώς αφορούσε σε προτάσεις που ποτέ δεν υιοθετήθηκαν επισήμως από το Eurogroup και δεύτερον δεν αντανακλούσε τις τελευταίες προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Ντομπρόβσκις αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις τονίζοντας πως είναι ένα ζήτημα που αφορά τη ελληνική κυβέρνηση

«Στην Ευρωζώνη έχουμε 19 Δημοκρατίες και συνεπώς πρέπει να βρεθεί μια λύση αποδεκτή από όλες. Το "όχι" κάνει περισσότερο δύσκολη αυτή τη διαδικασία, πρέπει να εργαστούμε υπεύθυνα». Σχετικά με τη δέσμευση του Eurogroup, το 2012, να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε πως αυτή η απόφαση ίσχυε με την ολοκλήρωση του προγράμματος το οποίο δεν συνέβη και συνεπώς, δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι αυτή η συμφωνία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news