facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: Δεν υπογράφουμε πρόγραμμα χωρίς λύση στο χρέος

Στην ανάγκη να ρυθμιστεί το θέμα του χρέους και να υπάρχει «ιδιοκτησία» του προγράμματος από τις ελληνικές αρχές στέκεται υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ που μίλησε σε δημοσιογράφους, μεταδίδει το CNBC.

«Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι θα είναι εύκολο», σχολίασε αναφορικά με το πρόγραμμα που ετοιμάζεται. Η οπτική του ΔΝΤ από την αρχή είναι ότι χρειάζεται ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της χρηματοδότησης και αλλαγών στην πολιτική.

Η Ελληνικη κυβέρνηση είχε ένα «δίκιο» στο ότι το πρόβλημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόνισε προσθέτοντας ότι όταν η χρηματοδότηση γέφυρα υπάρξει το ΔΝΤ μπορεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα.

Είμαστε στην αρχή ενός επίπονου και μακρύ δρόμου και η «ιδιοκτησία» θα είναι το κλειδί. «Είναι απαραίτητο η Ελλάδα να αγκαλιάσει βαρύτερα αυτή την προσέγγιση», απ’ όσο δείχνουν μερικά πρόσφατα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα.

Στόχοι μας είναι η Ελλάδα να έχει χρηματοδότηση την περίοδο της προσαρμογής και το χρέος να είναι βιώσιμο έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον που θα διαταράσσουν τις επενδύσεις σήμερα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τώρα εκτιμά ότι η ανακούφιση χρέους μπορεί να έρθει μέσα από μακρύτερες λήξεις, σημαντικές περιόδους χάριτος και χαμηλά επιτόκια. Aπαιτεί η νέα χρηματοδότηση να δοθεί σε γενναιόδωρους όρους. Αυτό που πρέπει να γίνει μπορεί να γίνει έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για τις ευρωπαϊκές δομές, συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ θα επιλέξει να μην υπογράψει ένα ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αν δεν υπάρχει επαρκής αντιμετώπιση στο θέμα του χρέους. Πρέπει να δείξουμε ότι όλα αθροίζονται και λειτουργούν. Δεν θα μετείχαμε σε μια διαπραγμάτευση αν πιστεύαμε ότι δεν έχει προοπτικές. Αυτό είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής, αυτό είναι ένα φιλόδοξο αίτημα χρηματοδότησης, κατέληξε.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news