facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: η Ελλάδα μας κοροϊδεύει

Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα τήρησε ο Β.Σόιμπλε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν κράτησε το λόγο της τιμής της κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές, υπογράμμισε ότι υπάρχουν υπογραφές και συνθήκες και όταν μια χώρα υπογράφει πρέπει να κρατάει την τιμή της. 

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν φέρει ο ίδιος κανένα μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση της Ελλάδας, λέγοντας ότι αυτά αποτελούν παιχνίδι αποπροσανατολισμού για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα μας. 



«Ξέρετε από τις συκοφαντίες ελάχιστα προστατεύεται κανείς. Εγώ πάντα έμενα σταθερός σε αυτό που συμφωνήσαμε στους κανόνες μας σε αυτό που συμφωνήσαμε στην Ευρώπη στους εθνικούς κανόνες. Αν τα είχαν τηρήσει όλοι, τότε, ειδικά η Ελλάδα δεν θα ήταν σε μια τόσο απελπιστική κατάσταση» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

«Τότε» συνέχισε «να αναζητείται το φταίξιμο εκτός Ελλάδας μπορεί να βοηθάει μέσα στην Ελλάδα αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και τέτοιου είδους κινήσεις αποπροσανατολισμού βρίσκουν ολοένα και λιγότερη κατανόηση εκτός Ελλάδας. Και το ερώτημα: Κάνατε και εσείς ο ίδιος λάθη; αφορά την ανθρώπινη κατάσταση. Κάθε άνθρωπος κάνει λάθη καθημερινά. Και όποιος απαντήσει λέγοντας: Εγώ δεν κάνω ποτέ λάθη θα είχε ελάχιστη αυτογνωσία και γνώση της ανθρώπινης φύσης». 

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιθυμεί, υπογράμμισε. 

Υπάρχει τελείως διαφορετικό σκηνικό με την Αθήνα, είμαστε πάντοτε έτοιμοι για συνομιλίες, σημείωσε. Αναφορικά με την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι: «στερείται σαφήνειας».


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news