facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κρούγκμαν: Ισως, τελικά, να υπερεκτίμησα την ελληνική κυβέρνηση

Για ενδεχομένο να υπερεκτίμησε τελικά την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στο CNN.

Γνωστός για την σκληρή κριτική του απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, ο νομπελίστας οικονομολόγος ομολόγησε ότι ήταν ένα «σοκ» γι' αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «νόμιζε απλώς ότι μπορούσε να διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο».

«Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο. Πίστευαν απλώς ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν ευνοϊκότερους όρους. Οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα σοκ», δήλωσε ο Κρούγκμαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος παραδέχεται πάντως ότι υπό μία έννοια η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως απελπιστική. Διότι, εξηγεί, μπορεί οι όροι οι οποίοι είχαν τεθεί αρχικά στην Αθήνα να μην ήταν εφικτοί, σίγουρα όμως ούτε οι νέοι μπορούν να λειτουργήσουν. «Οπότε ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης», καταλήγει ο Κρούγκμαν.

Οσο για το κατά πόσον ο κίνδυνος του Grexit έχει περάσει, ο Κρούγκμαν θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το αν τελικά θα υπάρξει η πολυπόθητη αναδιάρθρωση του χρέους. «Είτε θα πάρουν στο τέλος αυτήν την τεράστια ελάφρυνση χρέους, την οποία δεν παίρνουν, είτε θα πρέπει να βγουν από το κοινό νόμισμα», εκτιμά τονίζοντας ότι αν και το Grexit θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, όχι όμως τόσο σοβαρές όσο η κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news