facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Ιμπρεσιονιστικές σκέψεις και ειρωνεία κατά Τσίπρα και Τσακαλώτου

Για «Συνθήκη των Βερσαλλιών» κάνει λόγο στο ιστολόγιό του ο Γιάνης Βαρουφάκης καταθέτοντας τις «πρώτες σκέψεις του» για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. Στο κείμενο μάλλον ειρωνεύεται τον πρωθυπουργό και τον «στενό του φίλο» υπουργό Οικονομικών τους οποίους αποκαλεί «συντρόφους».

«Τις επόμενες ώρες, και μέρες, θα κάθομαι στη Βουλή για να αξιολογήσω τη νομοθεσία που είναι μέρος της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα. Επίσης ανυπομονώ να ακούσω κατά πρόσωπο από τους συντρόφους μου Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έχουν περάσει τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες».

«Μέχρι τότε, θα επιφυλαχθώ να εκφράσω την κρίση για τη νομοθεσία ενώπιόν μας. Στο μεταξύ, εδώ είναι κάποιες, από τις πρώτες ιμπρεσιονιστικές σκέψεις μου που προκλήθηκαν από το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής» προσθέτει.

Κατόπιν, ο τέως υπουργός κάνει λόγο για «μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών που πλανάται πάνω από την Ευρώπη». «Χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση την άνοιξη του 2010 για να περιγράψω το πρώτο ελληνικό ‘σχέδιο διάσωσης’. Αν αυτό αλληγορία ήταν σχετική τότε, είναι δυστυχώς, σχετικότερη τώρα» σημειώνει.

«Το ανακοινωθέν της Συνόδου της Δευτέρας το πρωί διαβάζεται σαν ένα έγγραφο που καταγράφει στο χαρτί τους Όρους Παράδοσης της Ελλάδας. Νοείται ως μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα συναινεί να γίνει υποτελής του Eurogroup» ισχυρίζεται δε.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news