facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μοσκοβισί: Συμφωνία πριν από τα τέλη Αυγούστου

Την ικανοποίηση της Επιτροπής για το γεγονός ότι τις τελευταίες 10 μέρες όλες οι πλευρές έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει μετέφερε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά το πέρας του κολλεγίου των Επιτρόπων, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών μόλις ξεκίνησαν και ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου. Επίσης, είπε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή σε όλα τα επίπεδα με τις ελληνικές αρχές.

Σε ερώτηση σχετικά με τα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα στην Ελληνική Βουλή, στα οποία δεν περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικό και φορολογία αγροτών, ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν βεβαιώνει την αυστηρή τήρηση από την ελληνική πλευρά όλων όσων συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης και δε ζητά τίποτα παραπάνω. «Πρέπει να μείνουμε σ' αυτήν τη “βήμα-βήμα” προσέγγιση και να μην υπερβάλλουμε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «μετά από μήνες αδιεξόδων υπάρχει σημαντική πρόοδος». Τέλος, σημείωσε πως οι μέχρι στιγμής κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους της.

Τέλος, ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε ευρεία αναφορά στην επείγουσα χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα από τον EFSM, σημειώνοντας ότι η πρόταση της Επιτροπής εισακούστηκε τελικά παρά τις αντιρρήσεις κάποιων κρατών μελών καθώς ήταν η πιο αποτελεσματική. Ενημέρωσε, δε, πως το σύστημα εγγυήσεων για τα κράτη μέλη εκτός ευρωζώνης που χρησιμοποιήθηκε για το δάνειο προς την Ελλάδα, έγινε μόνιμο με απόφαση του σημερινού κολλεγίου έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του εν λόγω ταμείου.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news