facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κούλογλου στην Ιρλανδική Ραδιοφωνία: Ζούμε μέρες αποικιοκρατίας! [ΒΙΝΤΕΟ]

Με δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη στο Εθνικό Ραδιόφωνο Ιρλανδίας RTE και την εκπομπή «Morning Ireland» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου επισήμανε ότι η Ελλάδα ζει ημέρες αποικιοκρατίας και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια καταστροφή».

Σχολιάζοντας σχετικά τη δήλωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση σημείωνε πρόοδο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει τη χώρα πίσω σε ένα πολύ άσχημο σημείο», ο Στ. Κούλογλου απάντησε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι ένας μύθος. Χθες μάλιστα, το Wikileaks αποκάλυψε ένα έγγραφο που έλεγε ότι, το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Όλοι το γνωρίζουν αλλά δεν το παραδέχονται. Πρόκειται για μια καταστροφή. Δεν είναι σε πέντε μήνες που έγιναν αυτά».

Συνέχισε δε τονίζοντας: «΄Εχουμε την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη.Το ΑΕΠ πέφτει. Ποια ήταν τα θετικά αποτελέσματα λοιπόν; Κανένα θετικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό έχουμε και όλη αυτή την πολιτική και κοινωνική αναταραχή».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, εξάλλου, και την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα από τη Γερμανία και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας έκανε κάθε δυνατή παραχώρηση.Μάλιστα πρότεινε ένα πρόγραμμα που θα είχε τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα με αυτά που ζητούσαν, με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια, όπως περισσότερη φορολογία στους πλουσιότερους. Στην αρχή συμφώνησαν, είπαν ότι υπάρχει βάση συμφωνίας. Μια μέρα μετά άλλαξαν και ζήτησαν να εφαρμόσουμε το δικό τους πρόγραμμα. Και το πρόγραμμά τους ήταν ένα εντελώς καταστροφικό, σχεδόν σουρρεαλιστικό πρόγραμμα».

Χαρακτήρισε, ταυτόχρονα, απαράδεκτες τις αξιώσεις των δανειστών, κάνοντας σαφή αναφορά στη φορολογία των εταιρειών. «Ζητούν από τις εταιρείες να καταβάλλουν όλο το ποσό των φόρων εκ των προτέρων για την επόμενη χρονιά. Όχι μόνο αυτό που πρέπει να καταβάλουν γι αυτή τη χρονιά αλλά και για την επόμενη. Καμία εταιρεία στην Ελλάδα, μικρή, μεσαία ή μεγάλη, δεν μπορεί να το αντέξει αυτό».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και για τους λόγους που ώθησαν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διενέργειά του, ο Στ. Κούλογλου ανέφερε: « Ο Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή. Έκανε ό,τι μπορούσε και οι δανειστές τα αρνούνταν όλα. Απέρριψαν όλες του τις προτάσεις. Και αποφάσισε να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, αν δέχεται το πρόγραμμα που προτείνουν οι δανειστές. Το πρόγραμμα αυτό του δώθηκε με μορφή τελεσίγραφου. Του είπαν "το παιχνίδι τελείωσε". Τελειώσατε. Γιατί ο πραγματικός στόχος των δανειστών ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης. Δεν ήταν ποτέ η εύρεση μιας συμφωνίας».

Και συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος: «Γιατί είναι τόσο κακό το δημοψήφισμα; Δεν πρόκειται για πραξικόπημα.Είναι ένα δημοψήφισμα για να ερωτηθεί ο λαός αν δέχεται αυτό το καταστροφικό πρόγραμμα. Και έγιναν έξαλλοι! Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή, αν ένα έθνος δεν μπορεί να αποφασίσει γι αυτά που θέλει; 'Αρχισαν μετά να παρεμβαίνουν στην προεκλογική διαδικασία, έβγαλαν λόγους η Μέρκελ, ο Γιούνκερ και ο Σουλτς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όλοι τους λέγοντας στους Έλληνες ότι πρέπει να ψηφίσουν ναι αλλιώς θα βρεθούν εκτός ευρώ. Ζούμε σε εποχές αποικιοκρατίας».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το εάν ένα ενδεχόμενο «ναι» θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, ο Στ. Κούλογλου υπογράμμισε: « Ναι. Πιστεύω πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει αυτή την πολύ κρίσιμη μάχη,θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές. Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί, γιατί καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν μπορεί να εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα. Ακόμη και ο Πινοσέτ θα χρειαζόταν χρόνο για το εφαρμόσει.Και μας ζητούν να το εφαρμόσουμε από την 1η Ιουλίου. Αυτό ήταν ένα πρόγραμμα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Είμαστε σαν μια αποικία. Αυτό είναι αποικιοκρατία».

Και κατέληξε λέγοντας: «Απευθύνομαι ειδικά στον ιρλανδικό λαό γιατί γνωρίζει καλά τι θα πει αποικιοκρατία. Τι δημοκρατία είναι αυτή; Σας ρωτώ! Αν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τίποτα, γιατί κάνουμε εκλογές;».


tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news