facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Επιβεβαιώνει ο «μεσίτης»: Απευθείας από τον Μπάφετ η αγορά ελληνικού νησιού

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας, Warren Buffett, και ο Ιταλός εκατομμυριούχος, Alessandro Proto, αγόρασαν το νησί του Αγίου Θωμά στον Κόλπο της Αίγινας. 

Την είδηση δημοσίευσε πρώτο το protothema.gr και αναδημοσιεύτηκε από διεθνή κορυφαία μέσα.

Τη Δευτέρα, η αμερικανική εφημερίδα "Omaha Herald Tribune" έγραψε ότι ο Warren Buffett δεν αγόρασε το ελληνικό νησί, δίνοντας το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, επικαλούμενη ότι η εταιρεία του Αμερικανού μεγιστάνα διαψεύδει την είδηση και ισχυρίζεται ότι οι όποιες πληροφορίες είναι εσφαλμένες.

Το protothema.gr, επικοινώνησε με την εταιρεία ακινήτων "Proto Organization Ltd", που έκανε τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, η οποία επιβεβαίωσε ότι "σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη αγορά έχει γίνει", τονίζοντας, μάλιστα ότι "έγινε απευθείας από τον κ. Buffett".

Σε δεύτερη επικοινωνία που είχε το protothema.gr με την "Proto Organization", επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της συγκεκριμένης αγοράς. 

Σημείωσε, δε, ότι υπήρξε σύγχυση με το γραφείο Τύπου της εταιρείας του Warren Buffet και την αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως η "Omaha Herald Tribune" εντός των επόμενων ωρών αναμένεται ότι θα προβεί σε επανορθωτικές διευκρινίσεις.

Η "Proto Organization", επιπροσθέτως, για να τονίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα διάψευσης, στην επικοινωνία που είχε με το protothema.gr, υπογράμμισε ότι η είδηση ότι ο Johnny Depp και το ζεύγος Angelina Jolie και Brad Pitt έχουν, επίσης, αγοράσει ελληνικά νησιά μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, έχει επιβεβαιωθεί και από τους ίδιους τους αστέρες του Hollywood.

Λίγη ώρα έπειτα από την επικοινωνία του protothema.gr με την "Proto Organization", ο ίδιος ο Allesandro Proto εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Ό,τι έγραψε η ιστοσελίδα Omaha.com αποτελεί παραποίηση της πραγματικότητας. Στο άρθρο αναφέρεται ότι το γραφείο του Warren Buffett αρνήθηκε ότι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Το νησί αγοράστηκε κι έχουμε όλα τα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Ο Warren Buffett έκανε προσωπικά την αγορά μέσω της εταιρείας μας μαζί μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Η παρανόηση δημιουργήθηκε λόγω των ευαίσθητων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

Επιβεβαιώνουμε τα πάντα, ακόμα και την πώληση ελληνικού νησιού στον Johnny Depp και το ζεύγος Brad Pitt κι Angelina Jolie, γεγονός που επιβεβαιώθηκε επίσης και στην εφημερίδα Washington Post.

Alessandro Proto".


Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Σάββατο, το protothema.gr δημοσίευσε πως, σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων "Proto Organization Ltd", ο Warren Buffett και ο Alessandro Proto αγόρασαν το νησί του Αγίου Θωμά στον κόλπο της Αίγινας. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τους Buffett και Proto να δίνουν 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δυο μεγιστάνες, σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το νησί, που έχει έκταση 1,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επενδύοντας σε αυτό μέσω real estate.

Για τον Alessandro Proto, μάλιστα, που είναι μέτοχος των New York Times μαζί με τον Carlos Slim (σ.σ.: σύμφωνα με τις φήμες, είναι ο άνθρωπος που αποτέλεσε την έμπνευση για τις "50 Αποχρώσεις του Γκρι") είναι η τρίτη κτηματομεσιτική συναλλαγή που επιχειρεί από κοινού με τον Warren Buffett.

Ο Warren Buffett, άλλωστε, έχει δηλώσει πως «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να επενδύσουν».

Να σημειώσουμε πως ο Άγιος Θωμάς είναι νησίδα του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται βορειοδυτικά της Αίγινας και ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων Νήσων, ενώ διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Αίγινας.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news