facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

"Όχι σε εκλογές πριν τη συμφωνία"

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα τους αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον μέχρι την υπογραφή και την κύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς.Στο διάρκειας μιάμισης ώρας γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Προκόπης Παυλόπουλος– με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας - όπως φαίνεται οι κ.κ.Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης, Καμμένος, Γεννηματά και ο Θ. Παφίλης που παραβρέθηκε εκ μέρους του γ.γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, βρήκαν ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης παρά τις μείζονες διαφορές τους. Το κλίμα λέγεται ότι ήταν θετικό και όλοι τόνισαν την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και ενότητας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν σκοπεύει να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του και πως σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να στήσει πρόωρες κάλπες πριν την τελική κατάληξη της συμφωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, η οποία ξεκινά από σήμερα, θα 
πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως της 18 Αυγούστου, οπότε και η νέα συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Όπως είπε η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά δεν προτίθεται να το βάλει κάτω.

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε μνεία στο «αγκάθι» της προέδρου της Βουλής, το οποίο έθεσαν τόσο η Φ. Γεννηματά όσο και ο Στ. Θεοδωράκης. Παραδέχθηκε ότι «δημιουργεί πρόβλημα» αλλά δεν αποσαφήνισε πώς σκοπεύει να το λύσει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφή ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τώρα και ζήτησε «να σταματήσει η διάχυτη εκλογολογία των ημερών». Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει την πλειοψηφία των 230 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αντιπολίτευσης που ψήφισαν σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες στη βουλή τα προαπαιτούμενα, για να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ ζήτησε και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα σε αντάλλαγμα να μην προχωρήσει σε «αντι-μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος Μπαλτά για την Παιδεία». 
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα τους αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον μέχρι την υπογραφή και την κύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργόςΣύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να μην έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή ο νόμος Μπαλτά.

Όπως προαναφέρθηκε, η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο Στ. Θεοδωράκης έθεσαν θέμα Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απαράδεκτη θεσμικά επιστολή της προέδρου της Βουλής» προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια παρεκκλίνουσα θεσμική συμπεριφορά» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να υποδείξω Αλέξη τι θα πράξεις, αλλά η παρουσία της αποτελεί θεσμικό κώλυμα στο κοινοβουλευτικό έργο και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν αναξιόπιστο το πολιτικό σύστημα».

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επετέθη κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με αφορμή την εμπρηστική του ομιλία στη Βουλή. «Δεν θα ανεχθώ χτυπήματα κάτω από τη μέση ή ανυπόστατες καταγγελίες στο δημόσιο λόγο του προέδρου των ΑΝΕΛ, με φράσεις όπως «θα σας τσακίσουμε», εντός του κοινοβουλίου, την ώρα που τα κόμματα κάνουν προσπάθεια για εθνική ενότητα» είπε με έμφαση. «Δεν χτίζεται η συνεννόηση από τη μια μέρα στην άλλη. Μην κάνεις επιθέσεις και δεν θα ανεχθώ χτυπήματα κάτω από τη ζώνη γιατί εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε δώσει δείγματα εθνικής υπευθυνότητας» συμπλήρωσε.

συμπλήρωσε.

 
Ο πρόεδρος του Ποταμιού βγαίνοντας έδωσε το στίγμα του γεύματος: «Υπήρχε ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να κρατά τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε ακόμη δεσμευμένοι ότι η χώρα για να πορευτεί πρέπει να υπάρχει συναίνεση» είπε και πρόσθεσε: «Πήραμε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να λύσει τα προβλήματα για να νιώσει σιγουριά η κοινωνία». Επιβεβαίωσε δε πως ως προς το θέμα της πρόωρης κάλπης «κανείς δεν θέλει έναν εκλογικό εκβιασμό. Ολοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταλαγιάσει, ο κόσμος πρέπει να πάει διακοπές νιώθοντας ασφάλεια, οι υπόλοιποι θα μείνουμε πίσω να δουλέψουμε. Δεν κατάλαβα ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει έναν εκλογικό εκβιασμό».

 
 Το γεύμα των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ό,τι προβλέπονταν καθώς ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνδαιτημόνες του ότι πρέπει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Φρανσουά Ολάντ, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την «συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου».

Τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν «αμοιβαία και κατά γράμμα» οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.



Το παρασκήνιο και το γεύμα με τα θαλασσινά εδέσματα

Το μενού στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών ήταν: χταπόδι ξυδάτο, λαβράκι, σαλάτα, λευκό κρασί και επιδόρπιο τούρτα παγωτό!

«Σταύρο, σε βλέπω μαυρισμένο» είπε ο κ. Τσίπρας για να του απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης πως «είναι γιατί ήρθα με το σκούτερ». 

«Άρα είναι το μαύρισμα του οικοδόμου», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Μπαίνοντας, ο Πάνος Καμμένος αποθέωσε τον
 άλλοτε "σύντροφό" του κ. Μεϊμαράκη. «Αισθάνομαι καλύτερα με εσένα και υπάρχει καλύτερο επίπεδο συνεννόησης πια», είπε στον πρόεδρο της ΝΔ, ρίχνοντας το... καρφί του για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Θανάσης Παφίλης έσπευσε να διευκρινίσει πως το ΚΚΕ δεν το αντιμετωπίζει ως άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο είπε πως το ΚΚΕ συμμετέχει μόνο και μόνο για τη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. «Εμείς δεν υπογράψαμε, δεν ψηφίσαμε και δεν συμμετέχουμε σε άλλη σύσκεψη», τόνισε.


 zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news