facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τεντωμένα νεύρα στην ΚΕ - Επεισόδιο ανάμεσα σε Ζωή και Παππά

Έντονος ήταν ο διαπληκτισμός μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέλιου Παππά κατα τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είχε ως αντικείμενο τη συμμετοχή της μητέρας της στο ΔΣ του ΕΣΡ. Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της ΚΕ ήταν ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας κλείνοντας την παρέμβασή του είπε ότι οι νέες τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν με τη νόμιμη σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΣΡ, την οποία αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με δήλωση της κας Κωνσταντοπούλου εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας, Στέλιος Παππάς, είπε: «κάποιοι έχουν συγγενείς εκεί». Αμέσως η κυρία Κωνστναντοπούλου ανέβηκε στο προεδρείο της ΚΕ και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.

Λίγα λεπτά αργότερα της δόθηκε ο λόγος. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η ίδια δεν είναι ικανή για διαρροές και για non papers και ότι εκφράζει την άποψή της ευθέως. Σημείωσε ότι αποτελεί ονειδος για τη συλλογικότητα το γεγονός ότι η Νάντια Βαλαβάνη αναγκάστηκε να ζητήσει τη συλλογική στήριξη του κόμματος. Μιλώντας για τον εαυτό της είπε πως επέλεξε  να μην αναφερθεί σε όλες τις επιθέσεις που έχει δεχτεί και να μην αναφερθεί σε συντρόφους που εμφανίστηκαν έτοιμοι να την χαρακτηριστούν ως «χρυσαυγίτισα», όπως είπε.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη αρχή τα μέλη της οποίας διορίζονται από τη διάσκεψη των προέδρων με τα 4/5.

Η πρόεδρος της Βουλής είπε πως ακούστηκε εκείνη την ώρα ο Στέλιος Παππάς να φωνάζει ότι «κάποιοι έχουν συγγενείς τους εκεί» και έτσι να υιοθετεί και να ανακυκλώνει μια από τις επαίσχυντες, όπως είπε, συκοφαντίες που έχουν στραφεί στο πρόσωπο της και στο πρόσωπο της μητέρας της Λινας Αλεξίου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η κυρία Αλεξίου βασανίστηκε στη δικτατορία, στάθηκε στον συζυγό της, που βασανίστηκε επίσης, και δεν τη διόρισε η κόρη της στο ΕΣΡ. Πρόσθεσε ότι διοριστηκε το 2011 τότε που «δεν ήμουν μέλος στο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας η κυρία Κωνταντοπούλου είπε ότι η μητέρα της είναι ένας άνθρωπος «που δεν δεχεται παρεμβάσεις από κανέναν και γι' αυτό το λόγο δέχτηκε επίθεση από την εφημερίδα Real News και από τον Νίκο Χατζηνικολάου, κάτι για το οποίο έχει δικαιωθεί».

Απευθυνόμενη στον Στέλιο Παππά η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «σύντροφε Στέλιο αν αυτά είναι τα όπλα που επιλέγουμε να δώσουμε τον πόλεμο αυτό, τότε έχουμε ηττηθεί πρώτα μέσα μας».

Υπογράμμισε επίσης: «Δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου να υπονομεύσει ή να επιτεθεί σε σύντροφο δημόσια».

Ανέφερε, δε ότι η ίδια θεωρεί πως αυτό που έκανε ξεπερνά τα όρια του συλλογικού ήθους. «Θλίβομαι, λυπάμαι πραγματικά, δεν σου επιτρέπω Στέλιο να με σπιλώνεις, δεν επιτρέπω να το κάνεις σε κανέναν, δεν επιτρέπω σε κανέναν με αυτό τον τρόπο να κανιβαλίζει τον σύντροφο», είπε κλείνοντας.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς λειτουργώντας πυροσβεστικά, ενώ την ίδια στιγμή ο πατέρας του ζητούσε τον λόγο. Ο υιός Παππάς σημείωσε πως η τοποθέτηση ήταν σαφής, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είναι υπεύθυνη για να αποκτήσει νόμιμη σύνθεση το ΕΣΡ. Είπε ότι η θητεία όλων των μελών έχει λήξει εδώ και αρκετό καιρό.

Πρόσθεσε: «Έχω προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός η σύνθεση του ΕΣΡ που θα δώσει τις άδειες να έχει νόμιμη σύνθεση».

Παρά την επιμονή του Στέλιου Παππά, δεν του δόθηκε ο λόγος σε μια προσπάθεια να λήξει το περιστατικό, ενώ καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του Πάνου Σκουρλέτη για να μη δοθεί συνέχεια. Αργότερα όταν πήρε το λόγο ο κ. Σκουρλέτης είπε πως είναι εύκολο να ξεπερνάμε κάποια όρια και να εκφυλίζουμε τη διαδικασία. Σημείωσε ότι η προσωπική κριτική θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο των αξιών της αλληλεγγύης.

Δρίτσας: η Αριστερά δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το πρόγραμμα
Στην τοποθέτησή του, ο Θοδωρής Δρίτσας υπογράμμισε: «Το γεγονός ότι η διαδρομή των τελευταίων χρόνων έχει φτάσει σε αυτή τη γραμμή συμβιβασμού, είναι το απόλυτο αδιέξοδο. Αυτό το τριετές πρόγραμμα είναι αδύνατον να το σηκώσει στις πλάτες της η αριστερά». 
«Χωρίς fast-track κομματικές διαδικασίες, να συγκροτήσουμε το σχέδιο απεμπλοκής από αυτήν την ήττα. Θα έχει κόστος αυτή η διαδικασία. Θα χρειαστεί λαϊκή εντολή. Αλλά για να πάμε σε εκλογές θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τις συνέπειες. Αν δεν κάνουμε αυτήν τη συζήτηση, ούτε απεμπλοκή θα έχουμε, ούτε ενότητα», κατέληξε.

Σκουρλέτης: Διαψευστήκαμε ότι με στάση  πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια

«Το τελευταίο που μας χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι εκφυλιστικά φαινόμενα», σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ο Πάνος Σκουρλέτης. Συνεχίζοντας τόνισε: «Δύο λέξεις στροβιλίζουν το μυαλό μου. Η λέξη αφέλεια και η λέξη βεβαιότητα. Μέγιστη αφέλεια η υποτίμηση των συσχετισμών και των δυσκολιών. Και πρέπει να σταθούμε αυτοκριτικά, γιατί το προηγούμενο διάστημα τα είχαμε υποτιμήσει. Το άλλο που έχει καταρρεύσει είναι οι βεβαιότητες. Διαψευστήκαμε ότι με στάση πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια. Ότι θα λειτουργούσε η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».
«Για την ώρα αποτρέψαμε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Αν έκανε τη διαπραγμάτευση ο Χατζηδάκης θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια: «Απέναντι στη διεθνοποίηση των παραγωγικών σχέσεων που έχει πετύχει ο νεοφιλελευθερισμός, διεθνοποιημένη πρέπει να είναι και η απάντηση της Αριστεράς. Έχω τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει λύση στα πλαίσια της εθνικής αναδίπλωσης».

Πετράκος: Η τακτική μας κατέρρευσε και ηττήθηκε 
«Γιατί φτάσαμε εδώ; Το δίλημμα είναι όπως είπε ο αγ απητός, σύντροφος Πρόεδρος, δύσκολος συμβιβασμός ή άτακτη χρεοκοπία, γιατί δεν είχαμε κάποια καλύτερη λύση; Αν το δίλημμα είναι αυτό τότε τι λέγαμε στον κόσμο προεκλογικά; Δύσκολος συμβιβασμός είναι αυτός; Είναι πολύ σκληρό μνημόνιο» είπε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του ο Θανάσης Πετράκος. «Κατέρρευσε η τακτική μας. Ηττήθηκε. Η τακτική της συζήτησης και των διαπραγματεύσεων ηττήθηκε. Μην παραμυθιαζόμαστε ότι η αδυναμία πληρωμής είναι στάση πληρωμών» συνέχισε, ενώ τόνισε: «Να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, χωρίς δαιμονοποιήσεις». 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news