facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται ο Θεοδωράκης

Κατά των πρόωρων εκλογών που φημολογούνται αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους, στις αρχές του φθινοπώρου, τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, πρότεινε αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι ο κίνδυνος του GREXIT δεν έχει παρέλθει, ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σταθεροποιημένη στη ζώνη του ευρώ και ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και καθαρές κουβέντες απ' όλους.

«Το καθαρό Ποτάμι απαιτεί καθαρά λόγια απ' όλους» είπε και πρόσθεσε ότι αφού σταθεροποιηθεί η χώρα στο ευρώ τότε μπορεί να γίνει προσφυγή στις κάλπες.

«Όχι άλλα μνημόνια, χωρίς μεταρρυθμίσεις», ήταν η βασική θέση που ανέπτυξε, τονίζοντας ότι το Ποτάμι θα ψηφίζει «ναι» μόνο στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός απέναντι στους εταίρους για τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θα συμφωνεί με άλλα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι δεν έχει μετανοιώσει για τη στήριξη που παρέχει το τελευταίο διάστημα στη κυβέρνηση, επικρίνοντας, ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε λάθος που υποστήριξε στη Βουλή ότι η συμφωνία που έκανε δεν θα πετύχει.

Κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει αυτόνομο κι όχι ως μέρος μιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας.

«Δεν θα πάει το Ποτάμι ως φτωχός συγγενής οποιουδήποτε. Θα έχει τη δική του πρόταση και απευθύνεται και σ΄όσους ψήφισαν «ναι» και σ΄όσους ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και απέκλεισε το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο εμφύλιος των Μνημονιών, ποιο είναι καλό και ποιο άσχημο. Μας ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά με μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news